Почетна / Микс / Кајак/кану

АМСС уз Сагмајстера на његовом 10. Дакар релију

Вишеструки српски шампион у мотокросу Габор Сагмајстер по 10. јубиларни пут уцествоваће на Дакар релију, а подршку ће поново имати од Ауто-мото савеза Србије (АМСС).
ФОТО: Танјуг

На чувеном релију који стартује 2. јануара, а проћи ће кроз Парагвај, Боливију у Аргентину, на рути дугој 9.200 километар, Сагмајстаер ће покушати седми пут да прође кроз циљ.

Председник АМСС Мирко Бутулија изјавио је да је цаст и задовољсво подржати тако успешног спортисту, који ће на престижном Дакар релију, једној од најзахтевнијих трка на свету, представљати Србију.

- Желимо му пуно успеха, а АМСС ће наставити да даје пуну подршку афирмацији српског мотоциклизма и улаже у развој мото спорта. АМСС највећи део свог профита враћа друштву кроз превентивно безбедносне акције, као и кроз ауто и мото спорт, што ће и убудуће бити пракса - рекао је Бутулија на конференцији за медије у просторијама АМСС.

Сагмајстер је уочи поласка у Јужну Америку оптимистично поручио да једва чека да седне на мотоцикл.

- Могу само да обећам, да као и до сада, ако мотоцикл издржи, издржаћу и ја. Упорно сам тренирао, у доброј сам кондицији и верујем да могу боље представљати Србију него на свим досадашњим такмичењима на Дакар релију. Посебно бих се захвалио АМСС који ми је издао лиценцу за ово такмичење и створио услове да се упустим у своју јубиларну 10. Дакар авантуру, као и Министарсву омладине и спорта и осталима који су помогли мој одлазак на ово престижно такмичење - рекао је мотоциклиста из Суботице, који ће на новом изазову возити КТМ 450 "Рали реплица", произведен 2011. године.

Министар Вања Удовичић навео је да је учествовање Сагмајстера на Дакар релију показатељ је да постижемо резултате на светском нивоу, због чега је популарност мото спорта у нашој земљи у порасту.

- Упорност се увек исплати и за нас је Габор већ победник. Министарство омладине и спорта настојаће да заједно са АМСС српски ауто и мото спорт додатно унапреди и афирмише - истакао је Удовичић.

Најбољи Сагмајстеров резултат на Дакар релију је 53. место, а возио је и Светски куп у Абу Дабију, као и домаћи и европски шампионат.

У Србији је освојио "Златну кацигу", и "Мајску награду" Спортског савеза Србије.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.