Почетна / Микс / Кајак/кану

ИЦФ суспендовао сва такмичења до 31. маја

Међународна кајакашка федерација (ИЦФ) одлучила је да суспендује сва кајакашка и кану такмичења до 31. маја због пандемије корона вируса
ФОТО: КСС

ИЦФ је овакву одлуку донео после консултација са Међународни олимпијским комитетом, као и са организаторима такмичења под патронатом ИЦФ.

"МОК је поновио током телеконференције у уторак своју посвећеност за одржавање овогодишњих Олимпијских игара, али је изразио подршку спортовима попут кајака и кануа који тек морају да попуне олимпијске квоте", наводи се у саопштењу, преноси Кајакашки савез Србије.

Ситуација је, како се додаје, и даље неизвесна, а неколико кључних такмичења већ је отказано или одложено.

ИЦФ и организатори такмичења су отказали све континенталне квалификације у спринту и слалому.

"Такмичења за светске олимпијске доквалификације у кајаку и паракајаку спринт планиране за Дуисбург у Немачкој неће моћи да се одрже од 21. до 24. маја. Међутим, организатори и ИЦФ разматрају могућност за организовање тих квалификација крајем јуна. Одлука у вези с тим биће донета крајем априла, али ИЦФ ће бити вођен способнођћу свих спортиста да учествују у такмичењима", наводи се у саопштењу.

Пошто под тренутним међународним ограничењима путовања, многи спортисти нису у могућности да прелазе границе, ИЦФ ће употребити светску ранг-листу за расподелу квота за кану слалом.

Како се додаје, тренутно се разговара с МОК-ом о коришћењу међународних резултата да би се утврдило којим земљама би биле додељене преостале квоте у спринту за Токио 2020. Та одлука ће бити донесена почетком априла.

"Ако такмичење у Дуисбургу не буде могло да се организује, резултати са Светског првенства у паракајаку из 2019. биће коришћени за утврђивање коначне расподеле параолимпијских квота. У вези с овим предстоје разговори са Међународним параолимпијским комитетом", наводи се у саопштењу.

МОК је, како се додаје, изразио потпуно уверење да ће Олимпијске игре бити организоване на време, а "ИЦФ напорно ради на томе да обезбеди да буде у стању да попуни све расположиве позиције квота на најправеднији и најприкладнији начин".

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.