Почетна / Микс / Остали спортови

ДРУГЕ СЕОСКЕ ИГРЕ ОДРЖАНЕ У ЗАЈЕЧАРУ - Грљан у фото финишу

Сјајан спортски дан и промоција старих спортова и заборављених вештина на Поповој плажи, а фер плеј на свом врхунцу и борба до последњег даха, обележили су недељни спортски дан на обали Тимока
ФОТО: гласспорта.ср

Сеоске игре Спортског савеза Србије оправдале су очекивања у Зајечару. 

Сјајан спортски дан и промоција старих спортова и заборављених вештина на Поповој плажи, а фер плеј на свом врхунцу и борба до последњег даха, обележили су недељни спортски дан на обали Тимока.

Такмичење су отворили Драгиша Симоновић, председник Спортског савеза Зајечара и Милан Станковић, помоћник градоначелника, док је учеснике поздравила и Марина Јовичић, испред Спортског савеза Србије.

Екипа Грљана је после неизвесности, која је потрајала до самог краја, стигла до титуле у фото финишу, испред Великог Извора, а обе екипе су такмичење после 10 дисциплина завршиле изједначене, са по 32 освојена бода.

Победнички пехар је отишао у Грљан, због највише освојених првих места, поШто су након 10 одиграних дисциплина, имали пет првих места, за разлику од такмичара из Великог Извора, који су у четири спортске игре били најуспешнији.

Звездан је завршио као трећепласирани са 21 бодом, а спортски дух ове екипе био је на изузетном нивоу, јер су и поред тога што  им победа није доносила ништа сем престижа у последњој игри дана, савладали Изворце у шаху и индиректно донели Грљану пехар победника.

Горња Бела Река је свакако заслужила пехар за фер-плеј, пошто је реч о најстаријој екипи на Сеоским играма, а и поред тога пружили су достојан отпор свима и на крају освојили 15 бодова за четврто место на такмичењу.

Спортски савез града Зајечара је и овог пута показао како се заправо организује једна оваква манифестација и доказао да се и у доба короне могу успешно угостити већи број такмичара, уз поштовање свих мера, а да само такмичење не изгуби драж.

Грљанци су били најуспешнији у бацању камена с рамена, скоку у даљ из места, народном рвању, обарању руку и малом фудбалу, док су у Великом Извору припале победе у полигону-трчању с препрекама, надвлачењу штапа, надвлачењу конопца и одбојци. Звезданци су били најбољи у шаху и тај пораз у финалу је на крају и коштао Изворце титуле на Сеоским играма у Зајечару.

Гости из Спортског савеза Србије уручили су на крају игара пригодне награде у виду лопти и спортских реквизита за најбоље три екипе, којима су припали и пехари и дипломе зајечарске “куће спорта”.

Екипа Грљана као најуспешнија на такмичењу у Зајечару, путује у Врњачку Бању, где ће бити организовано велико финале Сеоских игара Спортског савеза Србије од 25. до 27. септембра.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.