Почетна / Микс / Остали спортови

Спортски спектакл за крај летње сезоне на Копаонику (ФОТО)

Спектакуларни крај летње сезоне на Копаонику обележило је одржавање две највеће спортске манифестације које се током лета дешавају на овој дестинацији – брдскe тркe „Трејл рејс Копаоник“ и бициклистичког маратона „Три стране Копаоника“ на којима се окупило више од 500 учесника из целе Србије.
ФОТО: Live production

Спортски викенд отворила је брдска трка „Трејл рејс Копаоник“ и учесници су из долине спортова кренули на деонице дуге 7 и 15 километара. Пред њима су биле нове стазе које су пролазиле кроз неке од најлепших предела Националног парка Копаоник, као што је реон Црвених бара, Меких преседла и предео око Марковог камена.

На стази дугој 7 км у женској конкуренцији победу је однела Сања Ђоковић (38:02), друго место заузела је Ленка Гмијовић (41:56) док је трећепласирана била Миа Савић (45:30). У мушкој конкуренцији прво место заузео је Иван Јовановић (35:59), други је био Ненад Божић (36:47), а треће место припало је Дарку Мандари (39:03).

У оквиру стазе дуге 7 километара одржале су се и две и тимске трке „Трка парова“ и „Вип бизнис трејл рејс Копаоник“. Рун фор фан заузео је прво место у регуларној тимској трци, друго место припало је тиму Кобре ветеран, док је трећи тим био Стихија. У корпоративној трци победу је однео тим Путеви Србије, друга је била екипа Веки ран тим, док је трећа позиција припала ДПТ Козомору. Победници су освојили вредне награде које је обезбедио генерални спозор трке „Вип“.

На стази од 15км првопласирана жена била је прошлогодишња победница Катарина Похлод (1:18:53), друго место заузела је Ивана Живковић (1:22:17), док је трећа била Снежана Ђурић (1:23:49). Први међу мушкарцима на најдужој стази био је прошлогодишњи победник Ђуро Борбељ (1:02:32), друго место заузео је Душан Базић (1:04:23), а треће Милош Драговић (1:05:39). 

Недељу је обележило седмо издање бициклистичког маратона „Три стране Копаоника“ на ком се ове године окупио рекордан број такмичара. Пред учесницима су биле три стазе маратона – Бели меда дужине 20 километара, Јела близу 35 км и стаза Панчић близу 50 км.

На стази Бели меда у женској категорији прво место припало је Јелени Јанковић Ласковић (1:24:08), друго место заузела је Ивана Вукељић (2:04:23), док је треће место заузела Татјана Каровски (2:05:39). Први међу мушкарцима био је Маријан Милићевић (57:22) такмичар бициклистичког клуба Рашка, друго место припало је Андрији Науновићу (1:06:47) – Бајк М Пирот, а треће место заузео је Димитрије Јовановић (1:10:45) – М Ентеријер Градња. У категорији „Трка парова“ која се такође возила на стази Бели меда победу је однео тим М Ентеријер Градња, друго место припало је БК Рашка, а трећи је био тим Саншајн.

На стази Јела прво место у женској категорији заузела је Алена Пајић (2:50:05) – Хемофарм фондација, друго место припало је Ивани Рогић (3:27:12) – капитал Кру, док је трећепласирана била такмичарка Дуња Вукин (4:36:38). Прво место на истој стази у мушкој категорији освојио је Оливер Штрбац (1:42:18) – БК Стражилово, друго место заузео је Александар Марић (1:43:05) БК Раднички Крагујевац, а треће место заузео је Игор Влатковић (1:47:25) – Бајк М.

Највећа борба елитних такмичара и репрезентативаца одиграла се на најдужој стази, Панчић, где је прво место у генералном међу женама освојила наша олимпијка Јована Црногорац (2:41:51), друго место припало је такође репрезентативки Ивани Костић (3:06:34) – Наисус018, док је треће место заузела Милица Стевановић (3:32:35) – М Ентеријер градња. Међу мушкарцима победу је однео Александар Роман (2:17:47) – Инвиктабајк Аик Банка, којем је ово четврта победа на маратону „Три стране Копаоника“, друго место припало је Срећку Ђолићу (2:17:49) – Металац Краљево, а трећепласирани учесник био је Сергеј Стетс (2:21:35) из клуба Агресив Рума.

Окупљени навијачи у циљној зони су преко лед екрана могли да прате пренос са стазе уживо, уз помоћ тркача и бициклиста репортера који су директно преносили кадрове, што је довело до повећане атрактивности праћења трке и навијања за учеснике. Ова врста преноса је по први пут у Србији организована на тркама у природи, а наишла је на велико одушевљење учесника и навијача, јер су у потпуности могли да уживају у сваком километру стазе.

Такође, богат пропратни садржај попут „Вип кидс трејл рејса“ – дечије трке, предавање на тему „Успеси у спорту“ на којем су учествовали Драган Јаћимовић - први Србин који је попео Еверест и Александар Миленковић који је три пута учествовао на Олимпијским играма у три различите дисциплине, још једном су показали да је приоритет организације богат садржај за учеснике.

Велику захвалност за организацију догађаја организатор дугује Општини Рашка, Општини Брус, Националном парку Копаоник, ЈП Скијалишта Србије, генералном спозору трке компанији Вип мобајл, свим другим спонзорима и пријатељима трке.

Следеће издање трка, заказано је за други део летње сезоне 2021. године.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.