Почетна / Микс / Остали спортови

ЗАВРШЕНЕ СЕОСКЕ ИГРЕ СРБИЈЕ - Рукометни терен за Батковиће

- Као активан спортиста поносан сам што су такмичари на Сеоским играма послали феноменалну слику, заиста је лепо када будре и текмичаре других екипа, када се после сваке дисциплине поздраве, шале и смеју. То је оно што смо желели, да се сви добро забаве - рекао је председник ССС Давор Штефанек
ФОТО: СС Србије

Финале других Сеоских игара Спортског савеза Србије одржано је у Врњачкој Бањи, а победник је екипа Батковићи из Прибоја.

Током два дана десет екипа је, уз лепо дружење, одмеравало снаге: Врело (Уб), Грљан (Зајечар), Гаково (Сомбор), Милошевац (Велика Плана), Милочај (Краљево), Власе (Врање), Батковићи (Прибој), Бранковина (Ваљево), Каменово (Петровца на Млави) и прошлогодишњи победник Сеоских игара Рудна Глава из Мајданпека.

- Успели смо да испунимо наш овогодишњи циљ. И поред тешке ситуације у земљи и свету, унели смо мало радости и физичке активности. Поносни смо на сараднике из територијалних спортских савеза оганизаторе такмичења на локалном нивоу, а затим дошли са екипама из своје општине да их подрже на финалу. Захвални смо и свима из Спортског савеза Врњачка Бања, на челу са Душаном Радовићем, били сукао и увек изванредни домаћини - рекао је генерални секретар ССС Горан Маринковић.

Због лошег времена такмичење је премештено у Спортску халу "Владе Дивац".

Првог дана на програму су били фудбал, одбојка, шах, надвлачење конопца, надвлачење штапа, скок у даљ из места и бацање камена.

У недељу су одигране фудбалске утакмице полуфинала, за треће место и финала, а добијени су победници и у обарању руку и народном рвању. А најузбудљивије је било у полигону која је и одлучила победника.

Такмичари по један мушки и један женски из сваке екипе дали су свој максимум да за што краће време савладају препреке и освоје бодове за своју екипу.

- Као активан спортиста поносан сам што су такмичари на Сеоским играма послали феноменалну слику, заиста је лепо када будре и текмичаре других екипа, када се после сваке дисциплине поздраве, шале и смеју. То је оно што смо желели, да се сви добро забаве - рекао је председник ССС Давор Штефанек и додао: 

- Честитам екипи Батковића на победи. Драго ми је да ће ово село општине Прибој добити вредну награду спортски терен са тартан подлогом. Честитам и осталим екипама на великиј борби. Жао ми је што смо једну екипу искључили из такмичења, али примаран циљ је да се такмиче људи из исте општине, да у селима пробудимо младе и заинтересујемо их за спорт. Али ову манифестацију настављамо и следеће године, па се надам да неће бити оваквих ситуација.

 Штефанек је истако и значај подршке и солидарности:

- У овим временима веома је важно да покажемо заједништво и да докажемо да можемо остварити наше циљеве. Наравно да сам веома захвалан Министарству омладине и спорта што нас подржава у свим акцијама, а председнику државе што има огромно разумевање за спорт.

Капитен екипе победника Дејан Јаворац са златом око врата рекао је:

- Поносни смо, награда је веома вредна за све из села. Одушевљени смо што је Спортски савез Србије покренуо овакву манифестацију. У Прибоју Сеоске игре нису биле прекинуте ни за време рата, а ове године су доведене у питање. На срећу Спортски савез Србије је подржао манифестацију, проследио правила којих се морамо придржавати и тако ова лепа традиција није прекинута.

Из Спортског савеза општине Прибој имали су само позитивне утиске:

- Морам да се захвалим челним људима Спортског савеза Србије што су покренули ову манифестацију, јер знамо колико је важно омогућити свима да се баве спортом. - рекао је генерални секретар СС Прибој Денис Шарак.

Лепе утиске са Сеоских игара понели су и представници територијалних спортских савеза:

- Петровац на Млави другу годину учествује. Од самог старта нам се свидела идеја и укључили смо се. Ове године у Врњачкој Бањи смо се фантастично провели на великом финалу. Жао нам је само што је нашој екипи измакло прво место за два бода. Али ту је следећа година да поново покушамо да изборимо прво место - рекао је генерални секретар СС Петровац на Млави Дејан Милошевић.

Након самог такмичења повео се разговор за 2021. годину:

- Ове године смо са великим задовољством прихватили да први пут учествујемо на Сеоским играма. Заиста имам само речи хвале за организацију, свака част људима из Спортског савеза Србије и на идеји и на реализацији, као и домаћинима из Врњачке Бање на феноменалном дочеку и спроведеном такмичењу. Екипа Врела се добро забавила, прикупила потребно искуство и верујем да ће следеће године остварити бољи резултат. Разговараћемо са председником Штефанеком и генералним секретаром Маринковићем да се на Убу организује велико финале. То би за нас била велика част - рекао је председник СС Уб Небојша Живановић.

Председник Спортског савеза Србије је закључио:

- Драго ми је што има оволико позитивних коментара. Трудићемо се да из године у годину такмичење буде све боље, али оно што је још битније - све масовније. Желим свима да наставе рекреативно да се баве спортом и живе здравим животом. Видимо се на наредним манифестацијама Спортског савеза Србије и наравно следеће године поново на Сеоским играма - рекао је Штефанек.

ПЛАСМАН:

1. Батковићи - Прибој

2. Каменово - Петровац на Млави

3. Бранковина - Ваљево

4. Гаково - Сомбор

5. Грљан - Зајечар

6. Милошевац - Велика Плана

7. Рудна Глава - Мајданпек

8. Врело - Уб

9. Власе - Врање

- Милочај - Краљево (дисквалификација због кршења правила у вези такмичара који није из општине за коју наступа)

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.