Почетна / Микс / Остали спортови

Маројевић и Митро слављеници прве фазе Државног текбол првенства

Субота и недеља на стадиону “Партизана” били су прави празник фер-плеја, поштовања противника и спортске вештине
ФОТО: Српски савез за спортску рекреацију и текбол

Светски текбол шампиони и вицешампиони 2018. и 2019, Никола Митро и Богдан Маројевић, слављеници су прве фазе Државног текбол првенства која је синоћ завршена у Београду.

Недељу дана након турнира у Новом Саду, овог викенда, у организацији Српског савеза за рекреативни спорт и текбол одржан је турнир на стадиону ФК "Партизан” и тиме је завршена прва фаза „СРПСКЕ ЧЕЛЕНЏЕР СЕРИЈЕ 2020”.

Субота и недеља на стадиону “Партизана” били су прави празник фер-плеја, поштовања противника и спортске вештине.

У заиста оштрој конкуренцији, победник прве фазе Државног текбол првества у категорији сингл је Богдан Маројевић, друго место је заузео Никола Митро, а треће Милош Ђукелић.

У категорији дубл, победили су Маројевић и Митро, на другом месту су Слободан Симић и Ненад Плештић, а на трећем Вукашин Адамовић и Вукашин Штрбоја.

Када је реч о категорији микс-дубл, прво место су освојили Никола Митро и Маја Умићевић, друго Богдан Маројевић и Анастасија Лемајић, а треће Слободан Симић и Драгана Танасић.

Оба турнира су бодована у складу са правилима Међународне текбол федерације (ФИТЕК), бодови су сабрани, а најбоље пласираним такмичарима награде су синоћ уручили почасни председник Савеза, господин Иван Ћурковић, председник Савеза

Огњен Париповић, генерални секретар Александар Ћирић, спортски директор Стеван Попов, као и представници званичних спонзора турнира: Маја Кнежевић, у име компаније Хонор и Марко Марковић, у име спортског бренда Андер Армор.

Уочи церемоније, Огњен Париповић је Ивану Ћурковићу, који је и почасни председник ФК Партизан, уручио захвалницу за посебан допринос у развоју текбол спорта у Републици Србији.

Званични спонзори турнира у Новом Саду и Београду, Хонор и Андер Армур спремили су посебне поклоне за све победнике и победнице, а најуспешнији такмичари и екипе прве рунде „СРПСКЕ ЧЕЛЕНЏЕР СЕРИЈЕ 2020“ у свим категоријама (сингл, парови, миx) синоћ су поделили и укупан наградни фонд од 2.500 евра.

Прво место у синглу донело је 200, друго 150, треће 100, а четврто 50 евра. Када су у питању дубл и микс дубл, за прва места награда је износила 400, за друго 300, треће 200, а четврто 100 евра.

Друга фаза „СРПСКЕ ЧЕЛЕНЏЕР СЕРИЈЕ 2020“ биће одржана већ до краја године, када ће се сазнати и ко ће у националном дресу путовати на Светско текбол првенство.

Као што је познато, текбол је спорт који се шири као пламен по читавој планети. Сличан је фудбалу, али је уместо фудбалског терена за њега потребан само текборд, односно сто сличан столу за стони тенис, али закривљених ивица.

Амбасадори текбол спорта у свету су: Роналдињо, Галас, Пујол, Симао, Нуњо Гомеш и Пирес, а међу љубитељима текбола су још и Меси, Нејмар, Мбапе, Модрић, Азар, Кутињо, Лукаку, Зидан, па све до легендарног Марадоне.

Србија је такође недавно добила велика имена међу амбасадорима овог спорта и то аса Манчестер Јунајтеда Немању Матића и некадашњег играча Ливерпула и Андерлехта Милана Јовановића.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

KRALJ
OVO VEZE S MOZGOM NEMA.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.