Почетна / Микс / Остали спортови

Челници СС Србије посетили Северну Митровицу: У Србији, на Косову и Метохији

Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек и генерални секретар Горан Маринковић, заједно са сарадницима, посетили су данас Северну Митровицу и донирали помоћ спортистима на Косову у виду лопти, дресова и других спортских реквизитa
ФОТО: СС Србије

Након обиласка спортске хале Штефанек и Маринковић су одржали састанак са представницима Спортског савеза Косова и Метохије, на ком се разговарало о проблемима који имају спортски савези на Косову и о томе како их решити и побољшати услове за бављење спортом младих на овом простору.

На састанку је договорена и даља сарадња и заједнички рад на решавању проблема спортиста и омасовљавању спорта на Косову, нарочито када су у питању млађи узрасти.

Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек рекао је да су челници ССС ту да би саслушали проблеме и покушали да помогну овдашњим спортским савезима. Како је додао уручена помоћ је само један мали део, а ССС ће наставити са још већом подршком.

"Трудићемо се да вам донирамо још више опреме и да помажемо колико год будемо могли клубове са опремом и потребним реквизитима. Мислим да је лепо што смо се окупили у оволиком броју. Ми смо овде да би видели да ли можемо да помогнемо. Надам се да ћемо моћи да решимо проблеме, али немамо чаробни штапић да све решимо, али се трудимо да будемо ту и да дижемо спорт на виши ниво и да средства која су опредељена за спорт расподелимо на праведан начин и да се не крше правила и закон о спорту који имамо и који морамо сви заједно да поштујемо, ја нисам дошао у другу државу, ја сам у Србији на Косову и Метохији. За мене је то део Србије и увек ће то и остати и наравно и на вас треба неко да мисли, а ми смо ту управо из тог разлога", закључио је Штефанек.

Председник Спортског савеза Косова и Метохије Горан Ковач истакао је да је данашња посета значајна, јер показује да матични савез брине о спортистима са Косова и да би без те подршке рад био знатно тежи него што јесте.

"Данас имамо прилике да челницима Спортског савеза Србије кажемо све оно што нас тишти, какве проблеме имамо и шта можемо да решимо и унапредимо. У протеклих годину дана видели смо да су на челу нашег савеза људи који су спремни и вољни да помогну на сваки начин нама на Косову и Метохији", рекао је Ковач.

Када је у питању помоћ који спортски савези могу да очекују у решавању проблема одигравања утакмица на теренима на Косову генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић рекао је да ће се те трудити да овај проблем у будућности буде решен.

"Знамо сви да има много чинилаца који треба да донесу ту одлуку. Надам се да ћемо ићи као решењу проблема уз заједничку иницијативу", рекао је Маринковић.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.