Почетна / Микс / Остали спортови

Финале СИМ у фудбалу: Јоргачевић испратио најбоље у Сплит

Спектакуларна завршница такмичења у малом фудбалу осме сезоне Дунав осигурање Спортских игара младих Србије одржана је у Спортском центру “Феникс Арена” у Шапцу, а домаћин малишанима био је некадашњи репрезентативни голман Бојан Јоргачевић
ФОТО: Танјуг

Најбољи дечаци и девојчице из целе Србије стигли су на завршни турнир Кока Кола купа, са жељом да тријумфују и обезбеде пласман на Међународно финалу Спортских игара младих у Сплиту.

У конкуренцији девојчица славила је Лозница, која је у финалу савладала Земун 3:2, док је у финалу код дечака било изузетно узбудљиво и драматично, пошто је Шид савладао Пожаревац после дуге серије пенала 10:9, након што је претходно меч завршен без победника 1:1.

 - Било нам је велико задовољство што смо били домаћини завршнице фудбала и желим да се Спортским играма младих захвалим на свему што сте урадили минуле сезоне. Било је потешкоћа због короне, али успели смо и даће Бог да буде што више вакцинисаних и да следеће године дочекамо још више деце из целе Србије - рекао је Јоргачевић. - Ово је јединствен пројекат, све је бесплатно за учеснике и надам се да ће једног дана неко од њих постати репрезентативац и представљати нашу земљу на великим такмичењима. Победници ове сезоне иду у Сплит, да се такмиче и друже са вршњацима из Хрватске и БиХ и да нам дају пример како ми да се опходимо једни према другим.

Велику помоћ у организацији завршног турнира Кока-Кола купа Играма је пружио град Шабац, који је обезбедио смештај и храну за све учеснике, а финале је уживо посматарао Риста Ристић, шеф кабинета градоначелника Шапца Александра Пајића.

Медаље најбољима уз Бојана Јоргачевића делили су регионални извршни директор Спортских игара младих Тихомир Гудић и председница Дунав осигурање Спортских игара младих Србије Марија Михајловић, а потом је уследио ватромет, који је разгалио лица малишана, уз победничку песме посвећене својим градовима.

Сезона Спортских игара младих, коју подржава председник Александар Вучићу и многи пријатељи и спонзори у Србији завршава се у понедељак увече, на плажи у Сремској Митровици, када ће се одржати Државно финале у одбојци на песку, а потом следи међународно финале у Сплиту, од 16. до 21. августа.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.