Почетна / Микс / Остали спортови

Пливачи, џудисти, тенисери и стонотенисери Србије отпутовали у Токио

Олимпијске игре у Токију почињу 23. јула
ФОТО: И. Веселинов

Репрезентативци Србије у пливању, џудоу, тенису и стоном тенису вечерас су летом преко Истанбула отпутовали у Токио где их очекује наступ на Олимпијским играма.

Сви српски спортисти ће се по доласку у главни град Јапана сместити у Олимпијско село, саопштио је Олимпијски комитет Србије.

Део тениске репрезентације, који чине селектор мушке репрезентације Виктор Троицки и Миомир Кецмановић, вечерас је отпутовао у Токио, док ће Новак Ђоковић, Нина Стојановић, Ивана Јоровић и Александра Крунић у Јапан отпутовати два дана касније.

Србију ће у Токију представљати седморо пливача - Чаба Силађи (100 метара прсно), Велимир Стјепановић (200 метара слободно), Вук Челић (800 метара слободно), Ања Цревар (400 метара мешовито), Андреј Барна (100 метара слободно), као и Урош Нколић и Никола Аћин који ће заједно са Велимиром Стјепановићем и Андрејем Барном представљати Србију у штафети 4џ100 метара слободним стилом.

Тим Србије ће на Играма чинити и петоро џуста - у мушкој конкуренцији наступаће Александар Кукољ (до 100 килограма), Немања Мајдов (до 90 килограма), у женској конкуренцији Ања Обрадовић (до 63 килограма), Марица Перишић (до 57 килограма) и Милица Николић (до 48 килограма).

Пут Јапана кренула је и стонотениска репрезентација Србије која је направила велико изненађење када је на олимпијском квалификационом турниру остварила пласман на Игре победом над репрезентацијом Хонгконга која је сматрана за апсолутног фаворита.

Олимпијске игре у Токију почињу 23. јула.

Џудисти отпутовали у Токио: Даћемо све од себе

Репрезентативци Србије у џудоу вечерас су летом преко Истанбула отпутовали у Токио на Олимпијске игре.

Србију ће на ОИ представљати петоро џудиста: у мушкој конкуренцији наступаће Александар Кукољ (-100кг), Немања Мајдов (-90кг), у женској конкуренцији Ања Обрадовић (-63кг), Марица Перишић (-57кг) и Милица Николић (-48кг).

Тренер репрезентације Никола Николић истакао је да је иза свих српских џудиста остао период доброг рада који би требао да се крунише у Токију.

"Момци и девојке су спремни, већ су показали да су на нивоу светског џудоа, што смо показали у претходном циклусу. Оно што могу да обећам јесте да ће оставити срце на татамију", рекао је Николић на конференцији за медије на аеродрому.

Ања Обрадовић ће након освојене бронзе на СП у Будимпешти први пут учествовати на Олимпијским играма и нема сумњу да је спремна да на прави начин представља своју земљу.

"Ово су моје прве Олимпијске игре. Бићу максимално сконцентрисана и трудићу се да не правим грешке које би могле да ме коштају медаље. Једва чекам да изађем на борилиште", јасна је Обрадовић.

Марица Перишић истиче да добро познаје конкуренцију у својој категорији и да ће много тога зависити од жреба.

"Имам јако добар осећај што се тиче овог такмичења, и целе наше екипе. Наше је да, као што је речено, оставимо срце на струњачи и резултати ће доћи", рекла је Перишић.

Милица Николић потврђује речи својих колега из репрезентације и истиче да је цела екипа спремна да пружи свој максимум на Играма.

"Ово је последња станица у овом олимпијском циклусу. Некада је било тешко и напорно, али сам поносна што сам успела да изборим олимпијску квоту. Не желим да стварам себи притисак, али верујем да могу да нападнем медаљу и остварим жељени резултат", рекла је Николић.

Александар Кукољ је као најискуснији џудиста пожелео добро здравље и срећу својим колегама и рекао да верује у комплетан џудо тим Србије.

"Драго ми је што ће бити петоро џудиста на овим Олимпијским играма, то је велики успех за нашу земљу. Верујем да ће из тог квантитета произаћи и квалитет. Желимо да вас обрадујемо добрим резултатима. Од себе и својих колега очекујем добре резултате. Сви ћемо дати свој максимум, то је сасвим сигурно. Није захвално прогнозирати, али ако будем на свом максимуму, и ако будем имао свој дан, могу да кажем да сам спреман за велики резултат", рекао је Кукољ.

Стонотенисери у Токију прижељкују нова изненађења

Селектор стонотениске репрезентације Милош Ђукић рекао је да екипа жели да у Токију потврди добар резултат из квалификација.

Стонотенисери Србије вечерас су летом преко Истанбула отпутовали у Токио где их очекује наступ на Олимпијским играма, а сви српски спортисти ће се по доласку у главни град Јапана сместити у Олимпијско село.

Стонотениска репрезентација Србије је направила изненађење светских размера када је на олимпијском квалификационом турниру остварила пласман на Игре победом над репрезентацијом Хонг Конга која је сматрана за апсолутног фаворита.

"Имали смо два и по месеца сјајних припрема, хвала Олимпијском комитету Србије који нам је обезбедио све услове да направимо добар резултат. Нема повреда на срећу, што је увек бојазан. Идемо на Олимпијске игре да дамо максиму. Пласман међу 16 селекција које ће се наћи у Токију је велики резултат. Даћемо све од себе да у екипном и појединачном делу задовољимо наше резултатске апетите", рекао је Ђукић на конференцији за новинаре.

Марко Јевтовић има искуство са Олимпијских игара из Лондона 2012. године и истиче да су сви чланови тима жељни доброг резултата у Токију.

"Имамо велика очекивања и спремни смо за борбу. Као што смо направили сензацију у квалификацијама, желимо то да урадимо и на Играма у Токију. Екипа је компактна, добро се познајемо, имамо сјајну атмосферу, како док радимо, тако и док се дружимо ван терена. Било би лепо да то крунишемо добрим резултатима", истакао је најискуснији међу стонотенисерима.

Пете Жолт такође напомиње да репрезентација жели да покаже да резултат у квалификацијама није био случајан.

"Припремни период је протекао у сјајној атмосфери, није било повреда, што је јако битно. Жељни смо игре на највећем светском такмичењу и прижељкујемо нова изненађења, као што смо их направили и против Хонг Конга", рекао је Жолт.

Димитрије Левајац, који је донео Србији круцијалну победу за пласман на Олимпијске игре, напомиње да иако је најмлађии члан екипе, жели да буде на нивоу Олимпијских игара и да пружи свој максимум.

"Имамо велику жељу да у Токију направимо велики резултат и да тако обрадујемо целу нацију. Све је на нама, даћемо све од себе", рекао је млади Левајац.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Srbin
Hoce biti mozda nekog specijala za OI u stampanom izdanju? Neka vrsta dodatka kao sto ste umeli da pravite pred velika takmicenja?

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.