Почетна / Микс / Остали спортови

СС СРБИЈЕ - Отворена изложба у Дому војске: Спорт као инспирација

Изложба у Великој галерији Дома војске траје до 26. јула
ФОТО: СС Србије

Спортски савез Србије на челу са председником Давором Штефанеком и генералним секретаром Гораном Маринковићем, направио је сјајну акцију.

Током прошлогодишње паузе због ситуације са КОВИД19 и одложених Олимпијских игара и велике већине спортских догађаја, дошао је на идеју, да се организује изложба уметничких дела са темом спорта по први пут у историји.

- Велика ми је част што сам као председник ССС покренуо акцију.  Свега овога не би било без вас уметника. Хвала свима који су дали допринос да се изложба одржи по први пут у Србији, а Спортски савез Србије ће се трудити да овакве изложбе пређу у традицију. Велико хвала Министарству омладине и спорта које нас увек подржава, Министарству одбране Србије које нам је изашло у сусрет и помогло у реализацији изложбе, Олимпијском комитету Србије на одличној сарадњи. Желим лим да уживате у сликама и у спорту - рекао је председник ССС Давор Штефанек.

На самом свечаном отварању у Великој галерији Дома војске Србије министар омладине и спорта Вања Удовичић истакао је важност подсећања на то колика је спорт инспирација и колико је донео нашој земљи:

- Захвалност Спортском савезу Србије и председнику Штефанеку који су покренули ову акцију са значајем поставке спорта на пиједестал и место које апсолутно треба да заузима. На овај начин можемо да се присетимо наших првих корака у систему спорта, неких сјајних момената и мотивишемо будуће генерације да заволе спорт и и крену путем великих спортиста и учине велика дела за све нас. Хвала уметницима што су своју креацију и идеологију поделили са свима нама, што ће ваше мисли и осећања остати дуго записана у овим уметничким делима и што ће и будући шампиони у вашим делима пронаћи истинску мотивацију за све што ће даље радити - истакао је министар Удовичић.

Председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић рекао је:

- Идеја Давора Штефанека је за сваку похвалу, и Олимпијски комитет Србије је поносан што сте сви овде и увек радите у корист спорта. Спорт, поред тога што је вештина јесте и уметност.

А главни организатор изложбе "Уметност спорта" испред Спортског савеза Србије Драган Шешум упознао је присутне како је настала идеја

- Рођена је у Спортском савезу Србије у тренутку када смо сазнали да Олимпијске игре неће бити одржане 2020. То нас је мотивисало да покренемо овакву врсту изложбе. Договор је пао после само 15 минута и кренули смо у причу и даљу организацију. Овакав догађај био је непознаница за нас. Али сада могу да кажем да се исплатило и да изгледа сјајно. Захваљујем се свима који су узели учешће, а то је 37 уметника - рекао је Шешум.

На изложби су приказана дела следећих уметника: Василије Доловачки, Саша Марјановић, Милан Милетић, Предраг Пеђа Милошевић, Тијана Фишић, Данило Бојић, Братислав Радовановић, Буда Димитријевић, Славко Крунић, Стојан Миланов, Драган Илић- Ди Вого, Снежана Петровић, Владимир Дуњић, Ратко Лалић, Марјан Мушкиња, Зоран Игњатовић, Зоран Круљ, Иван Миленковић, Милорад Станојев Ширајски, Милош Филиповић Фића, Јасна Опавски, Јелена Вићентић, Петар Мошић, Петар Хрануелли, Ђерђи Ратковић Ачаји, Љиљана Ривић, Кристина Пирковић, Игор Шетер, Шандор Шлајф, Василиса Ивановић, Зоран Ивановић, Душан ЂорЂевић, Предраг Ђукић, Ивана Живић, Марко Црнобрња, Марко Тубић и Горан Митровић.

Изложба у Великој галерији Дома војске траје до 26. јула.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.