Почетна / Микс / Остали спортови

Удовичић на отварању Школаријаде: Добродошли у земљу спорта и шампиона

Вања Удовичић, министар омладине и спорта, отворио Школаријаду
ФОТО: Танјуг

Министар омладине и спорта Вања Удовичић званично je отвoрио Школаријаду, која се по први пут организује и одржава у Србији.

- Србији је припала велика част и одговорност да буде први домаћин највећег спортског такмичења за децу школског узраста на свету. Захваљујем свима који су препознали важност Школаријаде на глобалном нивоу и веровали да је Србија поуздан домаћин који може да одговори свим изазовима и захтевима организације, али и да поставити стандарде за убудуће, што ћемо уверен сам, у наредним данима показати. Наша земља системски улаже у усавршавање младих, неговање њихових талената и пуним капацитетима подржава развој и доступност спорта на свим нивоима. Дугогодишњим залагањем дошли смо до позиције лидера у организацији међународних спортских такмичења у региону, на шта смо веома поносни, и одатле потиче и моја увереност да ће сви учесници „Школаријаде” из Србије понети само најлепше утиске - истакао је министар Удовичић.

Младим спортистима из целог света који учествују на највећем спортском такмичењу за децу школског узраста на глобалном нивоу министар је поручио:

- Драги млади спортисти, добро дошли у Србију, земљу спорта и великих шампиона! Овде сте сви победници и зато уживајте на терену, али и ван њега. Спорт је више од такмичења, он спаја и уједињује, и зато поред спортских успеха надам се да ћете из Србије послати снажну поруку пријатељства, поруку да су сви добродошли у нашу спортску породицу, најбољу, највећу и најбројнију на планети која помера границе. Желим вам свима пуно сјајног дружења, осмеха и лепих успомена које ћете понети из наше Србије.

ШКОЛСКИ СПОРТ ПЛАТФОРМА ЗА ЗДРАВ НАЧИН ЖИВОТА

Форум „Школски спорт – платформа за здрав начин живота” претходио је свечаном отварању.

Међу говорницима на скупу били су водећи људи међународних спортских организација: Андреас Заглис, генерали секретар ФИБА, Аркадиј Дворкович, председник ФИДЕ, Николас Меснер, директор ИЏФ, као и Карим Херида, министар спорта Француске…

Домаћини су им били Вања Удовичић, Божидар Маљковић, Бранко Ружић, Драгана Бјелојевић, Жељко Танасковић

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.