Почетна / Микс / Остали спортови

О'Саливен наговестио да ће завршити каријеру за три године

Рони има шест титула светског првака и недостаје му једна како би се изједначио са рекордером Стивеном Хендријем
ФОТО: Инстаграм/Рони О'Саливен

Шестоструки светски шампион у снукеру Британац Рони О'Саливен наговестио је да ће завршити каријеру за три године.

О'Саливен се у четвртак пласирао у четвртфинале Светског гран прија у Ковентрију победом против Иранца Хосеина Вафеја 4:1. Вафеј је недавно без изгубљеног фрејма елиминисао О'Саливена са Мастерса у Немачкој.

- Смрдећу још три године, желим још три титуле светског шампиона и заслужио сам право да смрдим у неким мечевима. Онда, ако не буде боље, то значи да је време да 'окачим' штап. И даље волим ову игру, али не може се тако играти, барем ја не могу - рекао је О'Саливен, пренео је Еуроспорт.

- То се види по мојим резултатима, некада сам освајао много турнира, али сада губим у полуфиналу, четвртфиналу, финалима и за то постоји разлог. Нисам добар као што сам био, али прихватам то, нисам од оних који се обмањују, прилично сам реалан - додао је 46-годишњи Британац.

Он има шест титула светског првака и недостаје му једна како би се изједначио са рекордером Стивеном Хендријем.

О'Саливен прошле сезоне није освојио рангирну титулу, а ове сезоне ниједном није играо у финалу.

Он се извинио навијачима у хали у Ковентрију због лошег почетка меча против Вафеја.

- Било ме је срамота и био сам тужан због навијача који су дошли и гледали то. Макар сам пред крај био бољи, то је било боље за навијаче који су платили улазнице очекујући да гледају пристојан снукер. Ово су била најгора прва три фрејма. Да је он играо добро, водио би са 4:0, а ја бих био готов - рекао је.

- Сада схватам шта је Стив Дејвис причао, да је време да се пакујеш када ти је ранкинг слабији од броја година. Ја нећу бити бољи и знаћу када је време за одлазак, пошто нисам уживао у овом мечу - додао је један од најбољих снукераша свих времена.

Он ће данас у четвртфиналу играти против Џимија Робертсона.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.