Почетна / Микс / Остали спортови

Србија трећа, у финале иду Естонија и Ирска

Наши једриличари нису успели да направе подвиг, али су остварили врло добар резултат
ФОТО: ССЛ голд куп / М.Орсини

Србија је у последњој квалификационој трци освојила друго место, што није било довољно да се престигне Ирска и пласира у финале. Ипак, треће место је врло добар резултат, поготово кад се зна да је иза нашег тима остала далеко богатија Белгија.

Тим Србије је последњег дана добро стартовао, имао прецизне тактичке одлуке и беспрекорне маневре. Ипак је за нијансу бржа била неприкосновена екипа Естоније која је од првог дана доминирала регатним пољем Грандсона.

Естонија и Ирска су прошле у финале, а Србију су четири бода делила од подвига.

- Наш сан је био да се квалификујемо у наредну фазу, реалан циљ нам је био да неку од развијених једриличарских земаља оставимо иза себе. Мислим да смо у томе успели и да је то фантастичан резултат. Показали смо да је наша снага у томе што смо тим. Немамо олимпијске и светске прваке, али смо сви од почетка учествовали у тренинзима и припремама уз доста одрицања и показали да можемо доста да постигнемо. Драго ми је што смо на крају и поред тешких услова једном добром трком показали и себи и другима да заиста знамо и вредимо – рекао је Горан Стевановић кормилар и капитен Србије.

Милош Добросављевић, питмен наше екипе, истиче да ће наш тим пратити остатак такмичења и трудити се да скупи још више информација о свим сегментима, јер је ово будућност екипног једрења.

- Направили смо солидан темељ у овом кругу и треба да наставимо да градимо тим на основу знања које смо стекли у протеклих годину дана. Сви смо дали све од себе. Верујем да је наш тим напредовао много оштријом путањом од већине за време припремног периода. Повољан резултат је изостао јер нисмо сви кренули са исте почетне станице као неке друге репрезентације које долазе из земаља где је овај спорт далеко развијенији. Драго ми је да смо такмичење завршили добром трком и још бољом атмосфером у тиму која нас је од самог старта красила. Надам се да смо овим наступом инспирисали јавност и популаризовали спортско једрење у Србији јер је то један од начина да постанемо конкурентнији не само на ССЛ нивоу већ на пример у олимпијским и другим класама. Пре свега велико хвала самом ССЛ-у који је створио ово невероватно такмичење и пружио шансу и мањим земљама да са једнаким шансама приступе. Хвала Полиекст компанији која нам је омогућила додатне тренинге и сву могућу логистику за време припремног периода на Балатону. Хвала и Серђо Такинију који се побринуо да са стилом бранимо боје наше земље – рекао је Добросављевић.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.