Почетна / Микс / Остали спортови

Баскеташи Србије обишли борилишта за Прве Европске игре

Амбасадори првих Европских игара које ће се одржати овог јуна у престоници Азербејџана, чланови Тима Србије Марко Савић, Душан Домовић Булут и Марко Ждеро боравили су у Бакуу, где су имали прилике да обиђу борилишта и увере се како напредују припреме за прво европско мултиспортско такмичење за сениоре
ФОТО: ОКС

Наши баскеташи у главном граду Азербејџана тријумфовали су на међународном пријатељском турниру, а посету су искористили да обиђу и село где ће бити смештени сви спортисти током такмичења.

Душан Домовић Булут рекао је да је велики мотив представљати своју земљу на првом издању новог такмичења: – – То ће бити прве Европске игре у историји, а ми ћемо се потрудити да постанемо шампиони у баскету три на три и тиме се упишемо у историју. Ја сам заиста почаствован што ћу представљати Србију у Бакуу.

Марко Савић је истакао да су објекти за Европске игре првокласни:

Чуо сам да људи у Азербејџану много воле спорт, а у граду се осећа велико узбуђење како се Игре ближе. Веома смо поносни што ћемо имати прилику да се такмичимо пред таквом публиком и учествујемо на првим Европским играма у историји – рекао је Марко Савић.

Марко Ждеро је истакао да је за наш тим врло значајно то што су имали прилике да се на лицу места упознају са условима који их очекују у јуну:

Ја сам заиста задовољан што смо били у могућности да дођемо у Баку и упознамо се са окружењем у ком ћемо се такмичити. Европске игре су за нас најважније такмичење ове године, тако да нам ово много значи јер улазимо у завршну фазу припрема.

Марко Ждеро и Марко Савић били су део Тима Србије који је 2012. године освојио Светско првенство у баскету три на три, а Душан Домовић Булут учествовао је са њима у освајању сребрне медаље 2014. године.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.