Почетна / Микс / Остали спортови

РЕКОРДЕРИ НЕБЕСКИХ ВИСИНА: Кристијан Стошић и Ивана Милић победили на Соколовом путу (ФОТО)

Друго издање брдске трке Соколов пут одржано је на Сувој планини, а први су кроз циљ прошли Кристијан Стошић и Ивана Милић и то у великом стилу, оборивши рекорд стазе
ФОТО: Skyrunning Serbia/М. Миленковић, М. Копчок, В. Кесер

Феноменалан догађај у организацији Скајранинг Србије и трећа трка ове сезоне у Националној лиги, одржана на територији Општине Ниш, гарантовала је најпре незаборавно искуство, уживање у прелепој, нетакнутој природи, али и велики изазов с обзиром на то да је терен описан као захтеван и суров.

Узимајући у обзир те факторе, победе такмичара у мушкој и женској конкуренцији могу се окарактерисати као подвизи. Исто важи и за све учеснике, који су се определили за једну од две категорије – тркачка и планинарска.

На Сувој планини окупило се више од 220 учесника из девет земаља. Стаза је била дугачка 22 километра са 2,200 метара успона, што спада у категорију скајрејса када је у питању планинско трчање.

Победу су у тркачкој категорији уз нова најбоља времена стазе извојевали Кристијан Стошић (АК Младост, Ужице) и Ивана Милић (АК „Ниш“).

Стошић је 22 км прешао за два сата и 35 минута и тиме је оборио прошлогодишњи рекорд од два сата и 46 минута. Ивана је на циљ стигла за три сата и 30 минута, што је за 45 минута боље време од претходног рекорд из 2014. године. Ово је 22–годишњој Ивани друга победа у Скајранинг лиги ове сезоне. Млада Лесковчанка је тријумфовала у марту на Првом Вертикалном километру у Србији одржаном на Ртњу.

Друго место у мушкој конкуренцији освојио је Марјан Бонев из Македоније са 14 минута заостатка за првопласираним Стошићем, док је трећи стигао Милован Милић, само 60 секунди иза Бонева.

Код лепшег пола Анета Арифи (ТК Олимпија, Бор) нашла се на другој позицији (25 минута заостатка за Милићевом), а само минут иза Анете, трећа је кроз циљ прошла Јелена Филиповић.

У категорији планинара прво место припало је младом Петру Стефановићу из Нишке Бање резултатом четири сата и два минута, док је код дама победница била Гордана Хорват временом четири сата и 53 минута.

РЕЧ ОРГАНИЗАТОРА

Трку су обележили јака конкуренција, доста одустајања код планинара, прелепа нетакнута природа и прави изазов по захтевном терену. На радост свих, време је било сјајно.

Захваљујемо се свима који су учествовали, а посебно Спортском савезу Ниша, Општини Нишка бања, Туристичкој организацији Ниша, ПК Мосор и Железничар из Ниша, Гармину, Хидростару, волонтерима и становницима околних села где се трка одржала.

Видимо се догодине на истом месту, у већем броју smiley

КАЛЕНДАР ТРКА ЗА 2015. ГОДИНУ 

(кликните на трку за детаљније информације)

1. март – Авала Скај трејл (16 км, 850 Д+) - прочитајте извештај са трке

21. март – Ртањ (5 км, 1.100 Д+) - прочитајте извештај са трке

1. мај – Соколов пут (22 км, 2.200 Д+)

5–7. јун Ултра трејл Стара Планина (122, 73 и 36 км)

11. јул – Скај рејс Бесна Кобила (30 км, 2.000 Д+)

25. јул – Проклетије (4 км, 1.200 Д+)

2. август – Шар планина Скај рејс (28 км, 2.300 Д+)

28–30. август – Тара Ултра Скај Маратон

19. септембар – Торничка Бобија Скај Рајд и Ултра Скај Маратон 

Најновије информације, објаве и детаље о свим активностима Скајранинг Србије можете пратити и на њиховом Фејсбук (Skyrunning Serbia) и Твитер профилу (Skyrunning Serbia). 

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.