Почетна / Микс / Остали спортови

Каква част за Србију: Лаловић изабран за члана МОК-а!

Председник Светске рвачке федерације (ФИНА) Ненад Лаловић изабран је у чланство Међунардног олимпијског комитета
ФОТО: АП

Србин Ненад Лаловић пре две године је допринео да се рвање врати у олимпијску породицу, пошто је МОК у фебруару 2013. тај спорт избацио из чланства, пренела је агенција Ројтерс.

Њега су подржала 77 чланова МОК-а, од 83 колико је гласало. Лаловић је увео серију реформи у рвање како би тај спорт постао популарнији, објаснивши промене потребом за опстанком тог спорта.

Лаловић је други српски стручњак у МОК-у, после Боре Станковића, који је почасни члан.

Лаловић: Ово је велико признање за рвање, али и за Србију
Председник Светске рвачке федерације (ФИЛА) Ненад Лаловић оценио је да је његов избор у цланство Међународниог оклимпијског комитета (МОК) велико признање не само за светско рвање, већ и за Србију.
Лаловић је нагласио да је Станковић много учинио на стварању добре слике о Србији, и да ће он покушати да настави тим путем.
Мој избор у чланство МОК-а је значајан јер ће се тако чути и српски глас –рекао је Лаловић.
Српски стручњак је пре две године допринео да се рвање врати у олимпијску породицу, пошто је МОК у фебруару 2013. тај спорт иискључио из олимпијског програма.
Он је подвукао да је у МОК изабран као представник ФИНА и поновио да је то признање за цео рвацки спорт и за Србију.
Рвање је било нетранспарентно, а данас је много тога промењено на боље. Променили смо начин управљања, у којем су сада жене више заступљене Изједначили смо број категорија на ОИ између мушкараца и жена, реорганизовали федерацију, уложили у развој рвања, променили правила. Требало је дати гаранције МОК-у да нас врате у олимпијски програм – рекао је Лаловић, кога су на гласању подржала 77 чланова МОК-а, од 83 колико је гласало.
Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.