Почетна / Микс / Остали спортови

На програму Игара у Београду 25 спортова, представља се и Национални центар

УССС презентовао Европске универзитетске игре у Београду 2020. године
ФОТО: M. Рашић

Универзитетски спортски савез Србије јуче је на свом штанду представио Европске универзитетске игре које ће се одржати у Београду 2020. Уз делегацију ЕУСА (Европске универзитетске спортске асоцијације), председника Адама Рочека и Матјажа Печовника, генералног секретара ЕУСА, испред српског савеза говорио је председник Синиша Јаснић, те Иванка Поповић, проректорка Универзитета у Београду. Презентацију је отворио Вања Удовичић, министар омладине и спорта Србије

Тојота званични превозник

Важан дан за УССС и саме Европске игре у срспкој престоници. Представница Тојоте Александра Радивојевић, директор маркентина и Синиша Јаснић, први човек УСССозваничили су сарадњу са овом престижном аутомобилском компанијом.  Тојота ће да буде званично возило и партнер у транспорту на Европским универзитетским играма 2020. године.

- Биће 25 спортова на програму Игара од тога три спорта за студенте са хендикепом или параспортисте. Студенти ће бити смештени у Студентском граду на Новом Београду. Очекујемо око 7.000 спортиста. У овом моменту је повећан број захтева од међунардних спортских федерација које желе да њихови спортисти се нађу на програму игара. При свему томе, нуде конкретне облике и помоћи, што нама у овом моменту сигурно прија. Ипак, заједно са МОС морамо да дефинишемо спортове у складу са нашим приоритетима. Све то ће бити дефинисано и потврђено на седници Извршног комитета ЕУСА од 7. до 9. марта у Паризу 2018. године. Такође, представићемо баш данас изглед будућег Националног центра на Бежанијској коси – рекао је Синиша Јаснић.

Професорка докторка Иванка Поповић, проректорка Универзитета у Београду, говорила је о развоју и плановима спорта на Универзитету. Матјаж Печовник представио је ЕУСУ кроз програме, кроз бројне спортове, концепт игара, спортова на Европском континенту пошто је ЕУСА једина призната од Европске уније као водећа организација за развој спорта у Европи...

Адам Рочек, председник ЕУСА, истакао је:

- Оно што ме радује је све што су до сада урадили Београд и Универзитетски спортски савез Србије. Заиста делује импресивно, имајући у виду спортско смештајне капацитете професионализам људи који раде и огромну подршку који у пројекту пружају и Влада Републике Србије кроз Министарство омладине и спорта. Велико хвала министру Удовичићу на посвећености и подршци ових игара и значају на које он указује.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.