Почетна / Микс / Остали спортови

Руски комитет дозволио спортистима да се такмиче на ЗОИ

Олимпијски комитет Русије је и формално дао свој благослов спортистима да могу да учествују као неутрални такмичари на предстојећим Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу
ФОТО: Твитер

Заједничко мишљење је да наши спортисти треба да оду у Јужну Кореју, да се такмиче и победе – рекао је председник Олимпијског комитета Русије Александер Жуков.

Међународни олимпијски комитет (МОК) прошле је недеље суспендовао Олимпијски комитет Русије са Игара у Јужној Кореји после доказа о системском допингу на Играма у Сочију 2014. године.

Руским спортистима је, међутим, дозвољено да учествују на Играма. Они ће моћи да се такмиче као неутрални такмичари, под називом „Олимпијци из Русије”, без државне заставе и химне.

И председник Русије Владимир Путин рекао је прошле недеље да ће његова влада дозволити руским спортистима да учествују као неутрални такмичари на Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу. 

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

ja doso onako
O kakvim dokazima o sistematskom dopingu pise autor teksta? Ko je, kada i kako dokazao sistematski doping ruskih sportista na olimpijadi u Sociju? Uporedite slike Olge Zajceve, ruske biatlonistke i Marit Bjorgen norveske nordijske skijasice i bice jasno ko koristi doping.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.