Почетна / Микс / Остали спортови

СС Србије: Подршка за Ромску олимпијаду

Прилику за дружење и такмичење имаће деца узраста од осам до 12 година, а пут Словеније ће кренути њих 20
ФОТО: СС Србије

На четвртој дечијој Ромској олимпијади која ће се од 30. септембра до 1. октобра одржати у Мурској Соботи, учествоваће и такмичари из Србије.

Са малишанима ће путовати и комплетна сениорска фудбалска ромска репрезентација која ће у склопу овог такмичења одиграти пријатељску утакмицу са селекцијом домаћина.

Управо је Ромска фудбалска репрезентација Србије 2017. на Међународном турниру ромских екипа стигла до финала у којем је изгубила од представника БиХ.

Председник Ромске иницијативе за одрживи развој "РиЗор" Милорад Поповић посетио је Спортски савез Србије и представио план активности.

Генерални секретар СС Србије Горан Маринковић, поред помоћи Ромској иницијативи да отпутује у Словенију, посаветовао је руководство могућим будућим корацима како би се унапредио спорт ромске заједнице. Поповић је на крају састанка задовољно изјавио:

Радује нас што је Спортски савез Србије препознао значај едукације деце и младих Рома кроз подстицање активног бављења спортом уз промоцију здравих стилова живота и нашу тежњу ка једнаком и равноправном статусу Рома. Оваквим акцијама ће бити омогућена размена искустава између деце и одраслих и већа видљивост Рома на националном и регионалном нивоу.

Горан Маринковић је додао:

Увек подржавамо овакве акције. У интересу су и спорта и деце која ће се представити у Мурској Соботи. Ромска заједница има простор за напредак што се тиче спорта и ми смо ту да помогнемо.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.