Почетна / Микс / Остали спортови

Тим Србије вратио се са ОИ младих са пет медаља

- Олимпијски комитет Србије поноси се вама. Ово је највећи успех Тима Србије на Олимпијским играма младих до сада. Онима који су освојили медаље честитам од срца, а онима који нису, радите вредно и биће и медаље неки наредни пут. Родитељи хвала вам што сте подигли овакве шампионе - рекао је Маљковић
ФОТО: ОКС
Млади Олимпијски тим Србије вратио се данас из Буенос Ајреса са Трећих Олимпијских игара младих са пет медаља, што је више него на претходна два издања тог такмичења одржаних у Сингапуру и Нанџингу.
 
Како је саопштио Олимпијски комитет Србије (ОКС), председник Комитета Божидар Маљковић захвалио је спортистима, али и њиховим родитељима.
 
- Олимпијски комитет Србије поноси се вама. Ово је највећи успех Тима Србије на Олимпијским играма младих до сада. Онима који су освојили медаље честитам од срца, а онима који нису, радите вредно и биће и медаље неки наредни пут. Родитељи хвала вам што сте подигли овакве шампионе - рекао је Маљковић.
 
Пливачица Ања Цревар која је освојила сребрну медаљу на 200м мешовито, рекла је:
 
- Ово је било лепо и велико искуство за све нас. Сјајно смо се дружили и међусобно подржавали. Имали смо сјајну атмосферу у тиму. Срећна сам због медаље. Искуство (са Олимпијаде) из Рија ми је наравно пуно значило, а сада је време да почнем да размишљам о норми за Токио.
 
Теквондонка Надица Божанић посветила је освојену сребрну медаљу свом брату Душану, који је се такмичио у Буенос Ајресу, али није успео да се домогне медаље:
 
- Мало ми је жао што медаља није златна јер верујем да је могла да буде, али ни ова свакако није мање значајна. Посвећујем је свом брату Душану који ми је све време био највећа подршка и који овог пута није успео да дође до одличја. Сада ћу покушати, иако је тешко и мало вероватно, да скупим бодове за Токио, али ако не буде Токио, свакако се надам Паризу.
 
Каратискиња Ивана Перовић, освајачица бронзане медаље, рекла је:
 
- Ово је прва олимпијска медаља за српски карате и тим пре ми пуно значи. Прве две борбе су биле пресудне за освајање медаље. Пре почетка турнира сам имала трему, али кад је све кренуло после је било лакше. Остаје жал за финалом… али идемо даље.
 
Марија Малић, која је освојила бронзану медаљу у дисциплини ваздушна пушка, захвалила је свима на подршци:
 
- Ово је највећи успех у мојој досадашњој каријери. Још ми је све невероватно. Хвала свима на подршци. Једва сам чекала да дођем кући да ову радост поделим са породицом.
 
Стрелац Алекса Митровић, освајач бронзане медаље, прве за Тим Србије у Буенос Ајресу, рекао је: “
 
- Иако је моја медаља дошла још на почетку Игара, још не верујем шта ми се све догодило. Искуство са Европског првенства ми је доста помогло, јер је конкуренција била слична. У тиму нам је била одлична атмосфера, сваку медаљу смо прославили заједно уз торту и Моравац у Олимпијском селу.
 
Дамир Штајнер, шеф мисије Олимпијског комитета у Аргентини, у име руководства Мисије захвалио је пре свега родитељима:
 
- Родитељи, хвала вам што сте подигли овако сјајне младе људе и овакве шампионе. Не говорим само о спортским резултатима, него и о свему ономе што су показали ван борилишта. Било је велико задовољство и било је изузетно лако бити на челу оваквог тима.
Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.