Почетна / Микс / Остали спортови

Драгану Џајићу и Борислави Перић-Ранковић Специјалне награде ССС

Досадашњи лауреати били су Ивица Дачић и Новак Ђоковић (2011), Борислав Станковић и Јасна Шекарић (2012), Душан Ивковић и Бора Милутиновић (2013), Ранко Жеравица и Александар Боричић (2014), Драган Кићановић и Ненад Лалатовић (2015), Светлана Китић и Жељко Обрадовић (2016) и Зоран Гајић и Дејан Савић (2017)
ФОТО: СС Србије

Легендарни српски фудбалер Драган Џајић и Борислава Перић-Ранковић, олимпијска, светска и европска шампионка у парастоном тенису, добитници су Специјалних признања Спортског савеза Србије (ССС) за 2018. годину.

Они су награђени за изузетан допринос и просперитет српског спорта у Србији и свету, а признања су им уручили министар омладине и спорта Вања Удовичић и председник ССС Давор Штефанек на свечаности у Дому Народне скупштине у Београду.

Искрено, нисам очекивао ово признање, сигурно ми је једно од најдражих до сада. Хвала свима, нека живи наша Србија – рекао је Драган Џајић, један од најбољих фудбалера са простора бивше Југославије, успешни функционер и сада почасни председник Црвене звезде.

Борислава Перић-Ранковић, на ивици суза, истакла је да јој је част што је добила признање.

- Мало је тренутака када останем без текста, а ово је тај. Хвала на поверењу, надам се да ћу у будућности такође бити успешна - поручила је она.

Захвалницу за допринос добио је и бивши атлетичар и српски рекордер на 5.000 и 10.000 метара Дане Корица, бивши генерални секретар ССС-а.

Специјално признање ССС-а је награда установљена 2011. године за заслужне спортске раднике, спортисте, људе који су дали значајан допринос резултатима спортиста Србије.

Досадашњи лауреати били су Ивица Дачић и Новак Ђоковић (2011), Борислав Станковић и Јасна Шекарић (2012), Душан Ивковић и Бора Милутиновић (2013), Ранко Жеравица и Александар Боричић (2014), Драган Кићановић и Ненад Лалатовић (2015), Светлана Китић и Жељко Обрадовић (2016) и Зоран Гајић и Дејан Савић (2017).

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Los veteranos 47
Pa što se mene tiče,slažem se za Dačića i Lalatovića,Ali ,pitam se koji je to doprinos dao B.Milutinović srpskom fudbalu!U redu,odveo je reprezentacije nekih zemalja na Mundijal ,ali to je uradio i Petković i Antić,pa i Muslin sa našom reprezentacijom , pa nisu na listi laureata! Pri tome,koliko ja znam,B, Milutinović nije zabeležio nijedan reprezentativan nastup za državni tim!
Kokos
Zamislite laureate Ivica Dačić i Nenad Lalatović. Koji su to oni doprinos dali da bi se našli u društvu Svetlane Kitić, Željka Obradovića, Bore Stankovića ili Jasne šekarić. Cirkus.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.