Почетна / Микс / Остали спортови

ДИФ - доиста изврстан факултет!

Факултет спорта и физичког васпитања прославио 80. рођендан, Божидар Маљковић, изабран за почасног професора спорта
ФОТО: М. Антић

Свечаношћу у ректорату Београдског универзитета, Факултет спорта и физичког васпитања, у спортском свету чувен по скраћеници ДИФ (Државни институт за фискултуру) прославио је 80. рођендан.

И како доликује таквом слављенику – у госте су дошли проф. др Владимир Костић, председник Сану, проф. др Иванка Поповић, Божидар Маљковић, председник, Жарко Зечевић, потпредседник, Ђорђе Вишацки, потпредседник ОКС, Драгана Пешић Белојевић, Драгослав Ражнатовић, Братислав Ђорђевић, Владислав Лучић и бројне друге знамените личности из света спорта и науке.

- Скраћеница ДИФ по којој је наш факултет познат имала је разна, понекад шаљива тумачења, али најбоље сам чуо пре две године на једном скупу у Сплиту – Доиста изврстан факултет! – изнео је суштину је Саша Јаковљевић, декан ФСФВ.

Божидар Маљковић, четвороструки првак Европе, проглашен је почасним професором спорта.

- Кад бих се љутио, био бесан на играче, Аца Николић ме је умиривао и говорио да сам њихов професор на терену. У каријери, коју сам почео у Ушћу, водио сам се са три принципа којих смо се држали у „највећем малом клубу”. С обзиром да смо били сиромашни, први је био „ко једе супу, нема салате”, други да на сваком тренингу и утакмици мора да се да све од себе и трећи да нико не може да ради више од нас! – рекао је Маљковић, захваљујући се на почасти.

Била је ово прилика да се награде и најбољи студенти. На основним академским студијама признања су заслужили Анастасија Крејовић (прва година, просек 10,0), Урош Ђедовић (друга година, 9,58), Јована Славковић (трећа година, 9,45), Немања Ребић (четврта година, 9,82). Студенти генерације су Љубица Папић (9,68) и Немања Ребић.

На основним струковним студијама предњачили су Милица Смиљковић (прва година, 9,10) и Алексеј Војиновић (друга година, 9,09), док је студент генерације Марко Ласковић (9,32).

Милица Симић и Драгана Лабудовић су студенти генерације на Мастер академским студијама (9,89). На првој години докторских студија најбољи је Стефан Марковић (10,00). Чисте десетке на другој години имају Даница Јанићијевић, Младен Јокановић, Милош Петровић и Дејан Илић. Студент генерације је Милан Марковић (9,75).

Награде су добили и спортисти, студенти ФСФВ, који су на међународиним такмичењима освајали одличја – Јована Прековић светски првак у каратеу, Никола Филиповић и Никола Стошић, европски прваци у кик боксу, као и њихова колегиница из репрезентације Теодора Манић, европски вицешампион.

Округли јубилеј факултета био је прилика да се награде и професори који такође имају „округли јубилеј” – Ирина Јухас (30 година на факултету), Слађана Костић и Зоран Пајић (20 година) и

Ана Весковић Ђаковић, Драгана Славић, Миливој Допсај и Владимир Илић (10 година).

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

MirkoDif
Fakultet za Biro, što dalje od njega to bolje.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.