Почетна / Микс / Остали спортови

Божидар Маљковић: Успешна година за српске спортисте

Говорећи о плану за предолимпијску 2019. годину, Маљковић је рекао да је намера ОКС да Олимпијски програм Токио 2020 доживи трансформацију средином године, како би постао приступачнији спортистима који су близу остваривања норме за предстојеће Олимпијске игре
ФОТО: Н. Неговановић

Председник Олимпијског комитета Србије (ОКС) Божидар Маљковић оценио је данас да је прошла година била успешна за српске спортисте и рекао да ће им сви капацитети те организације бити на располагању, како би остварили врхунске резултате на Олимпијским играма у Токију 2020. године.

- Срећан сам што, као и прошле године, поново могу да кажем да је година за нама била изузетно успешна за спортисте Србије. Освојено је укупно 25 медаља на светским и европским првенствима. Задовољство је констатовати да су сви спортисти коју су освајали медаље препознати од Олимпијског комитета и да су њихови програми финансирани кроз програм Токио 2020 - рекао је Маљковић на седници Скупштине ОКС у простору Археолошког парка Виминацијум. 

Како се наводи у саопштењу ОКС, Маљковић је истакао и одличне резултате на Медитеранским играма на којима су освојене 32 медаље, као и на трећим Олимпијским играма младих у Буенос Ајресу, одакле се српски тим од 16 спортиста вратио са пет медаља.

- Суштину рада ОКС чине управо спортски програми, а међу њима је свакако најважнији Олимпијски програм Токио 2020. Финансирање наших најбољих спортиста је настављено кроз овај програм, а посебно је важно да у овом тренутку у првој категорији овог програма имамо највише спортиста до сада – укупно 23 у индивидуалним спортовима, као и пет тимова - навео је Маљковић.

Говорећи о плану за предолимпијску 2019. годину, Маљковић је рекао да је намера ОКС да Олимпијски програм Токио 2020 доживи трансформацију средином године, како би постао приступачнији спортистима који су близу остваривања норме за предстојеће Олимпијске игре.

Он је истакао је и да је после неколико година "Развојни програм" проширен и на финансирање спортиста који се налазе у другој категорији, тако да је тренутно више од 40 спортиста корисника тог програма.

- Сви капацитети са којима ова кућа располаже, биће као и до сада, стављени у функцију спортиста и подржавања њихових спортских програма, са идејом остваривања главних циљева - подизање спортског резултата са акцентом на постављање врхунских резултата у Токију 2020. године, квалификовање што већег броја спортиста за Игре и стабилно финансирање програма идентификованих олимпијских нада за Париз 2024. Године - рекао је Маљковић

На четвртој редовној седници Скупштине ОКС усвојени су извештај о раду, финансијски и извештај Надзорног одбора за 2018. годину, као и финансијски план и план рада за ову годину.

Уочи седнице Скупштине одржан је састанак председника ОКС са градоначелником Пожаревца Банетом Спасовићем, а по завршетку седнице делегати и гости на годишњој Скупштини ОКС имали су прилку да обиђу археолошко налазиште.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.