Почетна / Микс / Остали спортови

ДА, МОЖЕШ И ТИ: Изабери МТБ авантуру на Копаонику

Остало је нешто мање од месец дана до бициклистичке авантуре године, шестог издања маратона “Три стране Копаоника” који ће се ове године одржати 28. јула, на теренима Националног парка „Копаоник” и то под слоганом “Можеш и ти”, а све у циљу да охрабри што већи број љубитеља овог спорта да се по први пут опроба на стазама којима маратон иде.
ФОТО: Три стране Копаоника

Намењен рекреативцима, такмичарима и онима који воле авантуру, маратон “Три стране Копаоника” љубитељима вожње бицикл представља главно одредиште у току летњих дана те се тако на Копаонику током овог спортског викенда окупи рекордан број учесника и посетилаца формирајући најпосећенији викенд летње сезоне.

Копаоник је крајем јула, место окупљања породица, младих и старијих, рекреативаца и такмичара пa смо слоганом “Можеш и ти” хтели да подстакнемо нове бициклисте који припадају овим групама и да их позовемо на наш маратон. Желимо да их кроз вожњу упознамо са стазама којима маратон иде, а које су прилагођене рекреативцима и гарантују потпуно уживање чак и онима који до сада нису возили бициклу ван асфалта – истичу испред спортског удуржења “На све стране” из Београда које је организатор овог бициклистичког окупљања.

Учесници у зависности од нивоа спремности могу да бирају између три стразе, односно између стаза малог, средњег и великог маратона које су различитих дужина и висинских профила. Формиране су тако да пружају апсолутно уживање како тоталним почетницима тако и онима који су већ година у брдском бициклизму. 

Редовне пријаве за овогодишње издање маратона “Три стране Копаоника” отворене су још 7 дана до 8. јула, а обављају се путем сајта www.prijavazatrku.rs, а затварање свих пријава биће 22. јула када се завршава период касних пријава.

 

У складу са слоганом “Можеш и ти” стаза малог маратона дуга је нешто мање од 25 км и прилагођена је свима онима који би по први пут да се опробају у вожњи бицикле “ван асфалта”.  После старта у Конацима, креће се према Гобељској падини, да би се касније шумским путевима спојила са реком Самоковком одакле учесници настављају ка туристичком центру Конаци. Довољан број окрепних станица и не велика висинска разлика гарантују да ће сви пријављени учесници уживати возећи се стазом малог маратона.

За оне учеснике са већим бројем бициклистичких километара у ногама ту су стазе средњег маратона (51 км), односно великог маратона (73 км) које ће им пружити несвакидашње уживање вожњом тик уз зимске скијашке стазе уз погледе од којих застаје дах.   

И ТРКАЧИ НА КОПУ
Овај спортски викенд (26–28. јул) не припада само бициклистима, јер се истим данима одржавају и Дани боровница, а у суботу 27. јула одржава и “Трејл рејс Копаоник” www.trailracekopaonik.com , брдска трка на 7 и 15 км, док ће у Конацима биће формиран ЕКСПО центар са излагачима из света спорта и активности на отвореном, а учеснике у вечерњим часовима очекује и занимљив музички програм.

 

Све информације о маратону погледајте на www.tristranekopaonika.rs.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.