Почетна / Микс / Остали спортови

СВЕЧАНО ОТВОРЕНЕ 56. МОСИ–СОКОЛАЦ 2019. - Олимпијада тромеђе (ФОТО)

Ако је данас на Сокоцу 3000 младих људи спортиста који шире дух заједништва и пријатељства онда ћу вам са задовољством рећи да сам 3001. срећни учесник - закључио је Вишковић
ФОТО: МОСИ/М. Мирјанић

На Сокоцу у срцу Романије су почеле 56. Међуопштинске омладинске спортске игре (МОСИ)- највећа аматерска спортска манифестација у југоисточној Европи.

Свечано отварање је почело дефилеом преко 2.100 спортиста из 27 екипа које ће се у наредних пет дана надметати у 15 спортских грана. Потом су најбољи спортисти Сокоца, атлетичарка Младена Петрушић, атлетичар Александар Лучић, кошаркаш Немања Печеница, фудбалер Милош Пајевић, одбојкашица Милица Радовић и планинарка Милица Делић унели заставу игара на стадион испраћени бурним аплаузом преко 2.000 гледалаца колико се окупило на стадиону Бара. Свечану заклетву у име свих спортиста је положила Марија Батинић једна од најуспешнијих соколачких одбојкашица која је између осталог истакла.

Плакета Милораду Додику

Приликом отварана МОСИ додељене су и златне и сребрене плакете  општине Соколац за несебичну помоћ око организације игара које је уручио начелник Милован Бијелица.

Добитници златне плакете су Радован Вишковић председник Владе Републике Српске, Милорад Додик српски члан преседништва БиХ. Зора Видовић министарка финансија у Влади РС и Ненад Вуковић, градоначелник Источног Сарајева.

- У име свих такмичара из 27. градова Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Републике Српске и Федерације који учествују на 56. МОСИ Соколац, дајем свечану заклетву да ћемо се спортски и витешки борити за своје екипе и градове поштујући начела олимпијског духа – рекла је Батинићева.

Пригодним говором спортисте, госте, представнике амбасада земаља из којих такмичари долазе, као и представник градова учесника је поздравио Милован Бијелица, председник органнизационог одбора и Начелник општине Соколац:

- Велика ми је част да Вас данас поздравим у срцу Романије. Направили смо велики напор и поред лошег времена и временских неприлика и успели да остваримо све и спремни дочекамо игре. То не бисмо могли да урадимо без велике помоћи Владе РС, председавајућег председништва БиХ као и великог броја спонзора. Испунили смо циљ - Соколац је постао град младости и спорта.

Радован Вишковић, председник Владе РС, свечано је отворио игре.

- Ако је данас на Сокоцу 3000 младих људи спортиста који шире дух заједништва и пријатељства онда ћу вам са задовољством рећи да сам 3001. срећни учесник. Препознали смо идеју игара и зато смо је у потпуности подржали. Желимо вам да се наредних дана дружите, склапате нова пријатељства и да постижете добре резултате ради којих сте и дошли – закључио је Вишковић и прогласио игре отвореним.

Два злата за домаћине

На отварању фудбалског турнира састали су се домаћин Соколац и Рудо,побједили су Сокочани 4:2 и пласирали се у четвртфинале.

У полувремену утакмице уследила су и атлетска такмичења. Сокочани су заиста имали доста разлога за славље јер су на самом старту игара освојили три медаље од тога две најсјајније.

Прву златну медаљу на овогодишњим МОСИ овојила је Јелена Гајић из Сокоца, друга је била Слађана Перуновић из Бијелог Поља, док се на трећу позицију пласирала Саима Мулић.

Најбољи на 1500 метара био је Сокочаним Стефан Ћуковић, други је био његов суграђанин Урош Гутић, а бронзу је Срето Крстић „однео” у Рогатицу.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.