Почетна / Микс / Остали спортови

БОРКОВИЋ ИСКЉУЧEН ИЗ ТЦР ЕВРОПА - Душан: Не могу више да трпим неправду

Незадовољан статусом у овом такмичењу и штетним одлукама по његов тим, Душан је рекао да се свакако повлачи из поменутог шампионата
ФОТО: europe.tcr-series.com

Душан Борковић је искључен из ТЦР Европа шампионата после четвртог тркачког викенда, који је минуле суботе и недеље одржан на легендарној аустријској стази Ред Бул Ринг у Шпилбергу.

Одмах по сазнању одлуке, високи Панчевац, који иза себе има небројено победа на највећим европским и светским шампионатима, незадовољан статусом у овом такмичењу и штетним одлукама по његов тим, а које су кулминирале на последњој трци у Аустрији, потврдио је, без обзира на одлуку из Борда ТЦР Европа, да се свакако повлачи из поменутог шампионата.

Бес на погрешној адреси

Организатори трке у Аустрији су издали саопштење по завршетку тркачког викенда о инциденту који се догодио када је Борковић покушао да отвори врата аутомобила број 25, како би дошао до Нејтна Биела.

Наводи се да је Борковић том приликом гурнуо и оборио једну женску особу.

Из Борковићеве екипе стигло је објашњење поменутог случаја, у којем су актери били он, његова супруга Андријана, и Француз Иван Милер, који је ментор и шеф екипе Нејтану Биелу.

- Душан је хтео да поразговара са Пансиатисијем, који га је избацио са стазе у другој трци. Пришао је погрешном аутомобилу, који је био Биелов, и мало повисио тон. Душанова супруга Андријана је потрчала да га спречи да се вербално сукоби са било ким, а како је падала киша, оклизнула се и пала. Ни једна друга женска особа није била ни близу - објашњено је из табора српског аса.

Кад је Борковић схватио да је отворио врата аутомобила другог возача, окренуо се и кренуо ка свом боксу, али, тада се испречио четвороструки светски шампион, Француз Иван Милер.

- Милер је почео да добацује: „Јел` имаш неки проблем са мном”. Није било тензије док се Милер није умешао. Душан је напустио лице места, а Милер је наставио да вређа Душанову супругу. На крају је рекао да ће се „потрудити да Душан изгуби лиценцу”.

Према тврђењу из Борковићевог штаба, четвороструки светски шампион, власник екипе „Иван Милер рејсинг” која се такмичи у ТЦР Европа, није био изазван да се укључи у расправу.

Како је наведено у саопштењу из Борковићевог штаба за односе са јавношћу, у наставку године замениће тркачке викенде новим изазовима, о којима ће јавност у Србији бити благовремено обавештена.

Такву одлуку, каже се даље у саопштењу, Борковић је донео и пре вожње у Аустрији, где је у самом финишу друге трке на неспортски начин избачен са стазе од стране Француза Нелсона Пансијатисија, у тренутку када се српски ас налазио на четвртој позицији и био надомак нових, веома важних бодова.

Упркос неформалним најавама да би поново могло да дође до инцидента на стази, и то на његову штету, Борковић је желео, како се наводи у саопштењу, да пружи још једну шансу ТЦР Европа такмичењу. Како су се, нажалост, поновили проблеми са ранијих трка, и како је поново избачен са стазе због неспортског понашања другог возача, и који је прошао без казне, Борковић је донео одлуку коју је неколико пута одлагао, да више не буде део ТЦР шампионата Европе.

- Надао сам се да су проблеми били привремени, и да не постоји лоша намера према мени и мом тиму. Али, како је време пролазило, схватио сам да се ништа не побољшава, и да из викенда у викенд долази до инцидената, из којих, по правилу, излазим оштећен, без казнених мера по возаче који су били иницијатори таквих ситуација. Такав однос ме је фрустрирао до мере да више нисам могао да издржим, а да не поразговарам о томе са возачем који је ничим изазван направио проблем на стази у Аустрији. Дошло је до мање расправе око његовог возила, што је промотору шампионата пријавио Иван Милер, власник тима, чији ме је возач избацио, и неко ко је жељан да ми види леђа. То је довело до тога да ми је ТЦР Европа потом увео забрану такмичења. Свестан сам био да ће мој гест изазвати неку врсту казне, али и казну за возача који ме је у последњим секундама трке избацио. Тај возач није добио казну, али ја јесам. Не могу више да трпим овакву неправду и одлуке које уништавају не само моје амбиције, већ и планове целог тима људи из моје екипе, који вредно раде на томе да остваримо резултате вредне пажње. Некада, нажалост, није довољно када дајете све од себе, јер сумњам да можда постоје интереси који превазилазе фер-плеј - рекао је Борковић, који је изразио захвалност навијачима и спонзорима који су увек уз њега.

ТЦР: Насиље не може да прође некажњено

Промотер ТЦР Европа Паоло Фереира је истакао да је у питању поновљено, неприхватљиво понашање и подсетио на инцидент из септембра 2018. у којем је учествовао Борковић.

- Одлуку доносимо са жаљењем, али нисмо имали другог избора. Као промотори не можемо остати само посматрачи овог несрећног догађаја. Насиље не може проћи некажњено, јер је такмичење отворено за гледаоце и прате га медији. Возачи су врло често узори младим људима који желе да се баве ауто - спортом и због тога више не желимо да толеришемо агресивно понашање - наводи се у саопштену промотора ТЦР Европа. - Толерисали смо дешавања у Монци 2018, с циљем да пружимо шансу коју према нашем етичком кодексу вреди дати онима који се покају и исправе грешке. Сада је нашој толеранцији крај.

Одлука је прослеђена екипи Таргет Компетишн за који је возио Борковић, ФИА и Хјундаи моторспорту.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Arkadije
"lažna elita" te napada. A ti si veći od sene, prosta i hamiltona zajedno
SNS Slina broj 2
Sad te kao boli nepravda i zao ti je sto se trudis a neko drugi ti rusi snove, a kad uzimas pare na pravdi Boga u Srbiji preko tvojih sponzora i prijatelja iz SNS-a, to ti je onda u redu? Ne zeli samo Ivan Miler da ti vidi ledja vec svi mi, normalni gradjani Srbije!
Jovan
Vucicev pulen i poslanik..rasipa pare,zabavlja se,vajno trka...i plus pravi skandale po svetu..Jes domacin alal vera

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.