Почетна / Микс / Остали спортови

74. РОЂЕНДАН ЦРНО-БЕЛИХ - Партизан је љубав

Најбоља сениорка је Андреа Арсовић, сениор Алекса Ерски
ФОТО: В. Марковић

Година, са више радости и мање трзавица од претходна, је иза Југословенског спортског друштва Партизан. Црно-бела фамилија је јуче традиционалном свечаношћу у спортском центру Телеоптик обележила 74. рођендан, уз доделу признања најуспешнијим појединцима и екипама из претходних 12 месеци.

Испраћај у пензију

Партизан је на пригодан начин обележио одлазак у пензију Војислава Воје Радојевића, како га описаше: страственог радника и Партизановца. Радојевић је за клуб везан од 1979. када је дошао у oмладинску школу.

Милионску армију навијача највише је обрадовао препород фудбалског клуба, нарочито у домену игре и резултата. Посебно дивљење изазвало је појављивање Сава Милошевића, у очима навијача, фудбалског чудотворца.

- Игром и победом против Астане смо се одужили за рођендан. То је наш поклон – рекао је Милошевић.

На питање шта га асоцира на Партизан, а да то није фудбал, легенда црно-белих је с поносом нагласио:

- Партизан је љубав!

Црно-белу слављеничку недељу украсили су подвизи фудбалске и кошаркашке секције које су победама на гостовањима у реномираним европским такмичењима оствариле победе. Жеља свих у најтрофејнијој спортској породици код нас је да те победе буду весници берићетне сезоне и то не само на фудбалским и кошаркашким теренима, већ и у базену, на мрежи, татамију, атлетској стази... У избору најбољих појединаца сениорка Андреа Арсовић је наставила доминацију, док је код мушкараца ласкаво признање понео млади рвач Алекса Ерски.

5000 чланова има ЈСД Партизан рачунајући спортисте, спортске раднике и функционере

Уз тактове навијачке песме: „Само један клуб, само један град”, пред окупљене је изашао Милорад Вучелић, председник Спортског друштва и први човек фудбалске секције.

- Пре 74. године партизански народно-ослободилачки и антифашистички генерали су основали фудбалски клуб и Спортско друштво Партизан. Они су након своје величанствене победе с таквим непријатељем као што је био фашизам, нашли за сходно да у првим тренуцима предаха оснују спортско друштво.

Лауреати

Сениорска екипа (М): Куглашки клуб
Сениорска екипа (Ж): Клуб дизача тегова
Сениор: Алекса Ерски (рвање)
Сениорка: Андреа Арсовић (стрељаштво)
Јуниорска екипа (М): Бициклистички клуб
Јуниор: Александар Рајчић (џудо)
Јуниорка: Милица Станимировић (карате)
Пионир: Гаврило Марковић (бициклистички клуб)
Пионирка: Марија Радић (карате)
Тренер: Небојша Јовановић (бициклизам)
Аматерски радник: Зоран Драговић (куглашки клуб)
Радна заједница: Владимир Добријевић
Награда Милан Гале Мушкатировић: Иван Мићић

Вучелић је додао:

- Партизан је у ове 74 године прожет победама на нашим и међународним такмичењима. И онда када клонемо и клецнемо, ми у помоћ позовемо 30.000 дечака и девојчица који су залог за будуће победе. Трудимо се да будемо достојни победа, а у поразу да честитамо противнику. Многи говоре да се понашамо као жртве, али то су зли језици. Не могу победници да буду жртве, то ни не покушавамо.

За крај је поручио:

- Стојимо на раменима претходника и због тога боље видимо будућност. Живео Партизан и напред Партизан!

Највише пута су на сцену излазили куглаши. Велики аплауз зарадили су аматерски радник Зоран Драговић и Владимир Добријевић из Радне заједнице. Управо су запослени у клубу истакнути као важни шрафови Спортског друштва.

У Земуну је јуче виђено доста актуелних, али и некадашњих спортиста, спортских радника и функционера који проносе или су проносили славу црно-белих боја.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

senior56
Čestitke Nebojši Jovanoviću od njegovih Bačkopetrovčana, čestitke Partizanu , sportistima, trenerima, radnicima i navijačima!!!
Pigeon
Bravo za Partizan! Bravo za najtrofejnije SD na svetu! Volim da vidim da nije sve samo fudbal i nije sve samo kosarka! Pred ljudima koji vode ovo JSD Partizan su ozbiljni zadaci, prevashodno ocuvanja SD, te sprecavanja unistavanja nekih veoma vaznih sekcija (u prvom redu vaterpola, a onda i odbojke, atletike, rukometa...). Veliko zlo koje se nadvilo nad nama, crni oblaci izavani neprijateljskim delovanjima svuda gde je nesto crno-belo, polako se razilaze, jer je polako, ali pri kraju i kreator svega loseg sto je upereno prema nama! Napred Partizan!
Marko Pavlović
Jeste. Hoćemo da bude JSL Sport sponzor PFK-a.
SRBA
Ziveo Partizan i majka Srbija! Srecno nam Partizane moj!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.