Почетна / Микс / Остали спортови

ПРВИ ДАН У МОНАКУ - Танак слетео у јарак

Себастијан Леб, деветоструки узастопни ВРЦ шампион од 2004. до 2012. године такође је имао спектакуларан „лет”
ФОТО: EPA/ALESSANDRO GAROFALO

Светски шампион От Танак лоше је започео одбрану трона. Излетео је са пута у Алпама током четврте етапе првог дана релија „Монте Карла” који по традицији „отвара” планетарни шампиона. Естонац и његов сународник и сувозач Мартин Јарвеола упркос слетању у јарак на сву срећу прошли су без озбиљних повреда, али је њихов „хјундаи и20” тешко оштећен.

Танак је излетео са пута при великој брзином од 165 километра на час. Предњи део аутомобила ударио је о тло, а затим је одскочио, пролетео кроз крошњу дрвета и зауставио се.

- Све је у реду са њима – потврдила је менаџерка екипе Андреа Адамо: - Не знам шта се догодило, видела сам све што и сви остали. Изгледало је застрашујуће и били смо веома, веома забринути, али на сву срећу прошли су обојица без озбиљнијих повреда.

Танак никад у каријери није славио у Монаку, а пре излетања био је на на четвртом месту. Температура је била ледена током ноћи, а иако на путевима нема много снега, ледене „мрље” стварају велике проблеме возачима па су неки већ на старту морали да одустану од такмичења.

Себастијан Леб, деветоструки узастопни ВРЦ шампион од 2004. до 2012. године такође је имао спектакуларан „лет”. Француз, поред кога и даље седи његов незаменљиви сувозач Данијел Елена, рођен управо у Монте Карлу, изгубио је контролу над „хјундаијем и20 ВРЦ"  излетео са пута и зауставио се у јарузи.

После осме етапе у вођству се налази Белгијанац Тјери Нојвил (Хјиндаи), испред другопласираног Француза Себастијана Ожијеа (Тојота). От Танак (Хјундаи) успео је да се пробије на трећу позицију (+25,1) испред Британца Елфина Еванса (Тојота) (+25,4).

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.