Почетна / Микс / Остали спортови

Каракашевић: Највећа сензација у стоном тенису икада

Репрезентација Србије у саставу Димитрије Левајац, Жолт Пето и Марко Јевтовић, олимпијску визу изборила је после победе од 3:2 над репрезентацијом Хонг Конга на квалификационом турниру у Гондомару
ФОТО: ittf.com

Председник Стонотениског савеза Србије Александар Каракашевић сматра да је пласман мушке репрезентације на Олимпијске игре у Токију њавећа сензација која се икада десила у овом спорту.

Репрезентација Србије у саставу Димитрије Левајац, Жолт Пето и Марко Јевтовић, олимпијску визу изборила је после победе од 3:2 над репрезентацијом Хонг Конга на квалификационом турниру у Гондомару.

- Напокон леп повод да се окупимо, а не да стално обећавамо да ћемо покушати, већ да после огромног успеха нешто кажемо. Резултат је толико велики да не може речима да се опише. По мом мишљењу, ово је највећа сензација која се икада десила у стоном тенису. Синоћ сам се вратио из Немачке, где је цела сала пирчала о стонотениској репрезентацији Србије. Превелики резултат је бити међу 16 екипа на свету - рекао је Каракашевић ан конференцији за медије.

Селектор репрезентације Милош Ђукић каже да је пласман на ОИ променио планове.

- Најискреније, нико није имао велика очекивања пре одласка на квалификације. Десила се највећа сензација у целом стонотениском свету. Захваљући играчима, који су дали свој максимум и више од тога, они су заиста пружили више него што је у овом моменту било и за очекивати. Наша следеће акција је Светско екипно првенство у Кореји, али као најважнији циљ поставићмо ОИ. Нећемо учестовати на појединачним квалификацијама-европским у Москви и светским у Дохи, због чега смо срећни јер аутоматски са овим што је екипа остварила пласман, ми имамо и два играча која су обезбедила учешће и на појединачном делу такмичења - рекао је Ђукић.

Стонотенисер Марко Јевтовић, који има искуство играња на највећој спортској смотри на свету, каже да се још увек не зна шта да очекује на ОИ у Токију јер се утисци још увек нису слегли.

- Полако крећем да схватам шта смо направили. Прелеп осећај и резултат. Захвалио бих се Савезу и свима који су веровали да можемо нешто да урадимо, као и играчима који су били на највишем ниову. Драго ми је због овог успех и надам се да ћемо само да наставимо да нижемо успехе и да што боље прођемо на  ОИ - рекао је Јевтовић.

Репрезентативац Жолт Пето каже да нису били свесни како је са стране изгледала радост после одлучујућег поена који је Србији донео Димитрије Левајац.

- Све је било фантастично, у том тренутку је деловало и мало нестварно. Тек кад су се утисци мало слегли, схватили шта смо урадили и колико је то велики резултат за српски стони тенис - изјавио је Пето.

Јунак Србије Димитрије Левајац истиче да му није било свеједно код одлучујућег поена у дулеу са 19. играчем света Чуном Тинг Вонгом.

- Велики је терет спао на мене, али трудио сам да не размишљам у том тренутку шта се дешава око мене, како он игра, шта ради, већ да се фокусирам на оно што ми је причао тренер. Саиграчи и тренер су ми пружили велику подршку и дали веру у себу да сам имао одрешене руке да радим шта хоћу. Одиграо сам најбољи меч у животу и да само направили огромну сензацију, да једна Србија победи две светске силе као што су Аустрија и Хонг Конг, мислим да се није десило одавно. Хвала свима на дивном успеху, било је неописиво - изјавио је Левајац.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.