Почетна / Микс / Остали спортови

ЛЕПЕ ВЕСТИ - Шинзо Абе: Неће бити одлагања Олимпијских игара

Премијер Јапана у парламенту говорио о играма у Токију
ФОТО: E​PA/BEHROUZ MEHRI

Премијер Јапана Шинзо Абе нагласио је у парламенту да Олимпијске игре у Токију неће бити отказане ни одложене, упркос страху због ширења коронавируса од кога је оболело више десетина хиљада људи.

Олимпијска бакља требало би да стигне у префектуру Мијаги за шест недеља и тако најави Олимпијске игре које почињу 24. јула у Токију.

Због ширења новог вируса бројни квалификациони олимпијски турнири су измештени из Кине, а многе земље саветовале су својим становницима да не путују у Кину.

- Желим да буде јасно да Организациони комитет и Међународни олимпијски комитет не воде никакву расправу о томе да ли треба или не треба одржати Олимпијске игре - рекао је Абе, а пренео је Бризбејн Тајмс.

Одговарајући на питања у парламенту Абе је објаснио да се на састанку са Међународним олимпијским комитетом наредне недеље неће расправљати о условима за одржавање Игара. Додао је да жели да блиско сарађује са Јапанским олимпијским комитетом и градским властима Токија како би наставили припреме за највеће спортско такмичење.

Извршни директор Организационог одбора Игара Тоширо Муто је изразио наду да ће вирус бити „искорењен у најкраћем могућем року”. Више од 24 хиљаде случајева заразе је забележено у Кини, а умрло је 490 људи, од чега десеторо који су били на јапанском крузеру. Две особе су умрле ван Кине, у Хонг Конгу и на Филипинима.

Градоначелник олимпијског села Сабуро Кавабучи је навео да верује да ће Игре проћи без проблема.

- Учинићемо све што можемо да заштитимо спортисте и омогућимо им да дају све од себе на Олимпијским играма - истакао је Кавабучи.

Званичници јапанске владе, укључујући премијера Шинза Абеа, истакли су да ће учинити све да умање утицај вируса на Игре које ће почети 24. јула.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.