Почетна / Микс / Остали спортови

Председник МОК Томас Бах: Одлагање није немогуће

Притисак на Међународни олимпијски комитет, да се одложе Олимпијске игре у Токију овог лета, расте из дана у дан
ФОТО: ЕПА/К. Мајамаж

Критике на рачун политике председника Томаса Баха који није желео да разговара о одлагању минуле недеље су све гласније и захтеви за одлагањем долазе са све више адреса.

Притисак је очигледно достигао критичну масу, тако да је и први човек МОК најавио разматрање различитих сценарија. Бах се зато обратио спортистима.

У ово време кризе без преседана сви смо уједињени. Као и ви и ми смо веома забринути шта вирускорона ради људима. Људски живот је изнад свега, па и одржавања Игара. МОК жели да буде део решења и зато је наш основни принцип да заштитимо здравље свих који су укључени и да допринесемо заустављању вируса. Желим да вас уверим да ћемо се водити тим принципом приликом доношења свих одлука везаних за Олимпијске игре – рекао је председник МОК Томас Бах.

Осврнуо се и на квалификације.

Начин на који сте се пласирали на Игре је различит за све вас који долазите из 206 олимпијских комитета. Већина не може да се припреми и да тренира онако како сте навикли, или чак не можете уопште због мера изолације, многи тренирају и радују се прилици да им се остваре снови. Многи су се и квалификовали, мање вас није.

Оно што је свима заједничко је неизвесност.

Неизвесност нам кида живце и појачава сумње у позитиван исход. Она уништава наду. Неки се боје и за голи живот. Та несигурност долази из чињенице да нико не може да пружи веродостојну процену колико ће борба против овог вируса да траје. То је горка истина за све у спорту, науци, медијима, политици и друштву у целини. Сигурно је и да МОК не може да пружи одговор на сва питања. Зато и зависимо од савета специјалне комисије у којој су и представници Светске здравствене организације...

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Željko Pavlović
Bravo.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.