Почетна / Микс / Остали спортови

Бах: ОИ у Токију не морају да се одрже у летњим месецима

Томас Бах је рекао да је разговарао са главним спонзорима и да је уверен да они подржавају Олимпијске игре и да дају максималну подршку за одлуку о одлагању
ФОТО: EPA/FRANCK ROBICHON

Председник Међународног олимпијског комитета (МОК) Томас Бах упоредио је данас да је одлагање Игара у Токију са слагалицом и навео да нови датум не мора да буде у летњим месецима.

- Има на хиљаде питања пре него што се нови временски оквир потврди. Све опције су на столу. Да бисмо успешно организовали Олимпијске игре, морамо да будемо потпуно сагласни и уједињени - рекао је Бах на конференцијском позиву.

МОК је у уторак одложио Олимпијске игре за следећу годину због пандемије корона вируса.

Бах је навео да ће се успоставити посебна радна група, под називом "Хир ви го" која ће се бавити логистиком реорганизације Игара у Токију.

- Ово је заиста веома изазовно питање - истакао је Бах.

По његовим речима, договор је да се Игре организују најкасније на лето 2021. године.

Разматрало се и отказивање Олимпијских игара у Токију, а Бах је рекао да је то одлука коју је МОК могао сам да донесе, али је инсистирао да не би требало тако нешто да се уради.

Бах је навео да не може да гарантује да ће сви елементи игара остати онако како је прво било планирано и истакао да су неопходни компромиси.

Није могао да одговори на питање шта ће бити са Олимпијским селом, где је станови требало да се продају после Игара ове године.

- Искрено, не могу да вам кажем каква је ситуација са тим. Ово је једно од много хиљада питања које ће радна група морати да реши. Надамо се, учинићемо све да постоји село, јер у њему обично куца срце Игара. Али, у невиђеној смо ситуацији и имамо невиђени изазов - рекао је први човек МОК-а.

- Ово је попут слагалице и сваки комад мора да се уклопи. Извадите један комад и читава слагалица се руши - додао је.

Он је истакао да много ствари мора да се поклопи и да је све важно, и да из тог разлога не завиди члановима радне групе.

- Игре никада пре нису одлагане. Немамо нацрт, али смо ипак сигурни да можемо саставити прелепу слагалицу и да ћемо на крају да имамо дивне Олимпијске игре - истакао је Бах.

Томас Бах је рекао да је разговарао са главним спонзорима и да је уверен да они подржавају Олимпијске игре и да дају максималну подршку за одлуку о одлагању.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.