Почетна / Микс / Остали спортови

На Копаонику ће и овог лета бити узбудљиво (ФОТО)

На радост свих љубитеља трчања и вожње бицикла два велика спортска такмичења и ове године ће се одржати на Копаонику. У питању je седмо издање јединствене бициклистичке манифестације “Три стране Копаоника“ и добро познате брдске трке „Трејл рејс Копаоник, на којој се окупљају истински заљубљеници у планинско трчање.
ФОТО: А. Дмитровић, Д. Жигић, Live production

Трке ће се одржати у раније заказаним терминима у периоду од 24. до 26. јула уз придржавање свих прописаних мера које буду биле на снази на дан одржавања догађаја.

Пријаве за све заинтересоване учеснике су отворене од 01. јуна, а врше се путем сајта www.prijavazatrku.rs.

 

Спортски викенд традиционално ће отворити трка „Трејл рејс Копаоник“ која ће се одржати у суботу, 25. јула са почетком у 11 часова. Учеснике очекују две стазе различитих дужина, једна на 7 километара и друга на 15 км.

Организатори наглашавају да учеснике ове године очекују освежене стазе тако да ће сви они који посете Копаоник у овом термину имати прилику да се упознају и са новим пределима лепе планине, радећи оно што воле. Стазе су прилагођене свим нивоима спремности тако да ће на њима уживати и рекреативци, али и они са нешто више километара у ногама.

Поред редовних категорија, ту је и додатна за оне учеснике који воле да трче у тиму „Трка парова“, издвојена категорија намењена правним лицима „Бизнис трејл рејс“ и засебна намењена најмлађим учесницима „Трејл рејс кидс“.

Недеља, 26. јул биће у знаку бициклизма, јер ће у 10 часова стартовати и седмо издање најмасовнијег бициклистичког маратона у Србији, трке под називом “Три стране Копаоника”.

На трци због које је Копаоник постао епицентар окупљања љубитеља бициклизма током летње сезоне ове године окупиће се учесници на новим стазама које ће пролазити новим деловима Националног парка Копаоник.

Пред учесницима ће бити стазе „Бели меда“, стаза „Јела“ и стаза „Панчић“ које поносно носе називе по добро познатим копаоничким знаменитостима. Слоган под којим се маратон одржава је и ове године „Можеш и ти“ који има жељу да охрабри све учеснике да се упусте у једну несвакидашњу авантуру због које ће засигурно заволети још више вожњу на два точка у природи!

Поред главних дешавања, на Копаонику током овог јулског викенда биће организован и ЕКСПО сајам опреме у центру туристичког комплекса „Конаци“, бројни пропратни садржаји, али и јако занимљива предавања неких од истакнутих српских спортиста.

Много је разлога зашто лето треба провести на планини, а како одолети и правом спортском изазову и не упустити се у авантуре „Три стране Копаоника“ и „Трејл рејс Копаоник“.

Видимо се!

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.