Почетна / Микс / Остали спортови

Изузетно посећен „Мали сајам спорта” у Суботици

Пред преко 400 деце из 40 клубова, у Суботици је одржан „Мали сајам спорта“ – јединствена манифестација која у сарадњи Спортског савеза Србије и Министарства спорта и омладине обилази Србију и промовише вредну идеју колико је важно бавити се спортом
ФОТО: ФСС

„Мали сајам спорта“ је донео уникатну прилику најмлађој популацији Суботице да на једном месту види велики део спортова којим могу да се баве на северу Бачке.

Ко зна, можда је баш шетња трговима који опасују Градску кућу у Суботици, препуну спортиста и спортова, почетни корак у каријери неког новог олимпијског шампиона.

А Суботица је у својој богатој спортској историји имала своје олимпијске шампионе. Последњи, победник из Рија 2016, Давор Штефанек, био је овога пута у трострукој улози.

Као прослављени спортиста, као председник Спортског савеза Србије, али и као Суботичанин. Тако је и поздравио своје суграђане.

Ово је права слика суботичког спорта, ова деца су спортска будућност Суботице и Србије. Овај град је много пута доказао свој спортски дух на многим такмичењима. У последње време сам искочио са олимпијским златом, али то нисам само ја, има у Суботици изванредних спортиста у свакој грани. Ово је свакако велики подстрек за децу. Знам и када сам био мали, када сам имао велику част да дочекам неког спортисту, поготово када је то неко као Вања Удовичић успешан и као спортиста и као министар. Верујем да се тако осећају и данашња деца. Трудићемо се да напредујемо даље, јер увек тежимо ка бољем, а уз подршку Министарства и Спортски савез Србије ће помоћи да ова деца имају што боље услове – казао је Давор Штефанек.

Спортску делегацију у Суботици су дочекали Немања Симовић, члан Градског већа задужен за спорт и омладину, начелник Севернобачког управног округа Драги Вучковић, представници Спортског савеза Србије, бивши и садашњи шампиона, првотимци, деца, родитељи...

Сви они помажу да Суботица и даље са поносом носи епитет – „Град спортова”. Управо је Немања Симовић нагласио колико је важно да се прво обезбеде сви инфраструктурни услови, те да је у том смеру остварена одлична сарадња са надлежним Министарством.

Хвала на лепој, успешној и плодоносној сарадњи у ове четири године. Подсетићу се само неких инфраструктурних радова у том периоду, климатизовали смо Халу спортова, изградили атлетску стазу на Градском стадиону, а ту је и читав низ успешних пројеката. Хвала и Спортском савезу Србије где је и рођена идеја „Малог сајма спорта“ и што је и Суботица на мапи градова у којима Сајам одржава. Мислим да смо бројношћу и оправдали то поверење – истакао је Симовић.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.