Почетна / Микс / Остали спортови

Борковић: Највећи сам промотер Србије после Ђоковића

Најбољи српски аутомобилиста Душан Борковић рекао је да је презадовољан дебитанском сезоном Светског шампионата туринг аутомобила (ВТЦЦ) и поручио да му је освајање другог места у Јапану велика обавеза да и следеће године на најбољи начин представља земљу.

Возач НИС Петрол Кампос рејсинг тима сезону је завршио на 14. месту са 41 бодом, а на легендарној стази Сузука постао је први Србин на подијуму у историји светског аутомобилизма.

Дефинитивно најбоља сезона у 20-годишњој каријери у спорту који је најскупљи и најплаћенији на свету. Још сам под утисцима јер нисам очекивао да ћу прве године у тако јаком шампионату бити на подијуму. То је, не само у Србији, већ на Балкану највећи успех, пошто нико из региона није у ФИА светском шампионату био на подијуму. Имао сам много пехова, али сам задовољан – рекао је Борковић Танјугу.

Он је истакао да му је посебно драго што је освојио друго место на омиљеној стази у Јапану, поготово што је био испред свог узора из детињства легендарног Себастијана Лоеба.

Борковић је додао да је сезона била пуна успона и падова, али да се нада да ће наредна бити много успешнија.

Сви очекују још бољи резултат следеће године и борићу се да то урадим. Надам се да ћу још боље представљати државу и драго ми је да што сам после Новака Ђоковића можда и најбољи промотер Србије. Трке се преносе у 178 земаља, преко 700 милиона људи прати и бројке само говоре. Знам да могу, али исто тако биће пуно тешко – навео је Борковић.

Панчевац је рекао да има доста проблема са финансијама и налажењем спонзора, због чега је морао да одустане од последње трке у Макауу.

Морам психички да будем стабилан и да имам фокус само на победу. Међутим, мој тим ради на прикупљању новца и спонзора, али и ја се бринем, што ми одвлачи пажњу. У наредних 10 дана имаћу преговоре и видети које су најбоље опције за мене – казао је Борковић и додао да постоји шанса да наредне сезоне вози приватну Хонду.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

kiza
srpski lurc
sale
Ala ovaj decko lupeta...stavlja sebe sa Djokovice u isti kosh...idi bre covece...teraj te automobile iako nikom nije jasno sts ti uopste vozish
Raša
Rano je, mnogo je rano da ti budeš najbolji promoter posle Đokovića. Nisi ti takav kalibar. Bolje bi ti bilo da budeš malo skromniji...
Realan
kazes najplacenijem sportu pa gdu su onda te pare nemas ni za sponzoira a kamoli nesto vise
Realan
kazes najplacenijem sportu pa gdu su onda te pare nemas ni za spontira a kamoli nesto vise

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.