Почетна / Микс / Пливање

Шпиц: Нисам рекао да имам доказе о Чавићевој победи, Фелпс је најбољи свих времена

Легендарни амерички пливач Марк Шпиц демантовао је да је добио доказе од „Омеге” којима се потврђује да је српски пливач Милорад Чавић прави победник финалне олимпијске трке на 100 метара делфин из Пекинга 2008, а не Амерканац Мајкл Фелпс
ФОТО: Политика

Шпиц је пре неколико дана усковитлао светску спортску јавност изјавом да је Омега признала да је Чавић на ОИ победио Фелпса.

Моја изјава је погрешно протумачена. Новинару сам јасно рекао како сам примио мејлове и поруке са друштвених мрежа у којима се тврдило да је прави победник трке Чавић. Новинар је узео себи слободу и додао да сам мејл добио од Омеге, што није тачно. Остајем при том да је Фелпс најбољи пливач свих времена – написао је Шпиц на сајту swimswam.com.

Сви светски медији и агенције пренеле су пре два дана да је седмоструки олимпијски шампион из Минхена 1972. рекао за британски лист „Експрес спорт” да поседује доказе да је Чавић победио Фелпса на ОИ у Пекингу.

Он је у тој изјави напоменуо да „не верује да је Фелпс победио у финалној трци у Пекингу, иако сматра да је он најбољи пливач света, са или без те медаље”.

Званични резултат после финалне трке био је да је Фелпс тријумфовао у времену 50,58 секунди, док је Чавић освојио сребро са стотинком заостатка.

„Омега” је годину дана након чувене трке у Пекингу саопштила да је Чавић први дотакао тастер на циљу, али да је Фелпс то учинио снажније, па је његов ударац пре регистрован.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.