Почетна / Микс / Пливање

Стјепановић без финала на 200 метара слободно

Српски пливач Велимир Стјепановић није успео да се пласира у финале првенства света у Казању у дисциплини 200 метара слободним стилом
ФОТО: АП

Стјепановић је у полуфиналу препливао ту деоницу за 1:47,55 минута, што је било укупно 12. време.

 

Најбржи је био Американац Рајан Лохти резултатом 1:45.36.

Стјепановић, који је европски шампион у овој дисциплини, у полуфиналу је чак слабије пливао него у преподневним квалификацијама, када је остварио време 1:47,10 минута.

Петар Поповић без полуфинала
Петар Поповић није успео да се пласира у полуфинале Светског првенства у пливању, које се одржава у Казању (Русија), пошто је у квалификацијама на 100 м леђним стилом, заузео 45. место у конкуренцији 67 такмичара.
Поповић је ову деоницу испливао за 57,44 секунде, што је скоро пет секунди спорије од најбржег резултата квалификација (52,50) који је остварио Аустралијанац Мичел Ларкин.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ледецки поново оборила светски рекорд на 1.500 слободно

Америчка пливачица Кејтлин Ледецки поставила је нови светски рекорд на 1.500 метара слободно, пошто је у квалификацијама на Светском првенству у Казању деоницу прешла за 15 минута, 27 секунди и 71 стотинку.

Ледецки је тако оборила сопствени рекорд за скоро секунду, пошто је прошле године у Аустралији постала рекордерка са 15:28,36.

Друго најбоље време у квалификацијама имала је Данкиња Лоте Фрис, са 26,52 секунде заостатка, док је трећа била Џесика Ешвуд из Аустралије, са 28,81 секунду заостатка.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Сјостром поново оборила светски рекорд на 100 м делфин

Шведска пливачица Сара Сјостром по други пут у два дана поставила је нови светски рекорд на 100 метара делфин и освојила златну медаљу на првенству света у Казању.

Сјостром је у финалу препливала ту деоницу за 55,64 секунди и за десетинку побољшала рекорд, којег је поставила у у јучерашњем полуфиналу (55,74).

То је већ трећи светски рекорд у Казању. У преподневним квалификацијама на 1.500 метара Американка Кети Ледецки поправила је сопствени рекорд који сада износи 15:27.71.

Сребрну медаљу на 100 метара делфин освојила је Данкиња Жанет Отесен (57.05), а бронзу Кинескиња Јинг Лу (57.48).

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Флоран Манаду освојио злато на 50 метара делфин

Француски пливач Флоран Манаду освојио је златну медаљу у трци на 50 метара делфин, на Светском првенству у руском Казању.

Манаду је победио резултатом 22,97 секунди. Он није успео да обори рекорд светских шампионата, који држи српски репрезентативац Милорад Чавић од 22,67 секунди, из Рима 2009. године.

Сребрну медаљу освојио је Бразилац Николас Сантош са 0,12 секунди заостатка, а треће место зауели су Мађар Ласло Чех и Пољак Конрад Чернијак који су деоницу препливали за 23,15 секунди, односно 0,18 секунди заостатка за победником.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Мађарица Хосу рекордом до злата на 200 мешовито

Мађарска пливачица Катинка Хосу оборила је светски рекорд у дисциплини 200 метара мешовитим стилом и освојила златну медаљу на првенству света у Казању.

Хосу је у финалној трци препливала ту деоницу за 2:06.12 минута, што је за три стотинке боље време од досадашњег рекорда Американке Аријане Кукорс, постављеног 2009. године у Риму (2:06.15).

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.