Почетна / Микс / Пливање

Чаба Силађи у финалу СП на 50 метара прсно

Репрезентативац Србије у пливању Чаба Силађи пласирао се у финале трке на 50 метара прсним стилом на првенству света у Казању
ФОТО: Н. Неговановић

Чаба Силађи је у полуфиналу препливао ту деоницу за 27.19 секунди, што је било укупно седмо време. Најбржи у полуфиналу био је Британац Адам Пити у времену новог светског рекорда (26.42).

У полуфиналу, истој квалификационој групи са Силађијем пливао је и Ван дер Бург који је поставио нови светски рекорд – 26 секунди и 62 стотинке.

Јужноафиканац је тако за пет стотинки поправио сопствени светски рекорд који је поставио на Светском првенству у Риму 2009. године.

Челић без финала у трци на 800 метара слободним стилом
Вук Челић није успео да се пласира у финале трке на 800 метара слободним стилом на Светском првенству у Казању.
Он је у својој квалфикационој групи заузео прво место, али је укупно остварио 29. време, пошто је трку испливао за осам минута, пет секунди и 68 стотинки.
Американац Конор Џегер остварио је најбоље време, пошто је трку испливао за 7:44,87 минута, што је 38 стотих делова секунде бољи резултат од Италијана Грегорија Палтринијерија.
Финална трка на 800 метара слободним стилом на програму је у среду у послеподневним часовима.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Катарина Симоновић без полуфинала на 200 метара слободно
Катарина Симоновић није успела данас да се пласира у полуфинале трке на 200 метара слободним стилом на Светском првенству у Казању.
Симоновић је деоницу од 200 метара препливала за два минута, три секунде и 21 стотинку, што је било довољно тек за 44. време у квалификацијама.
Најбољи резултат у квалификацијама имала је Американка Кејти Ледецки која је трку завршила за минут, 55 секунди и 82 стотинке.
Друго и треће време у квалификацијама имале су Мађарица Катинка Хосу и Американка Миси Френклин.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Џејмс Гај најбољи на 200 метара слободно

Британски пливач Џејмс Гај освојио је златну медаљу у трци на 200 метара слободним стилом на Светском првенству у руском Казању. Гај је деоницу од 200 метара препливао за минут, 45 секунди и 14 стотинки.

Сребрна медаља, у веома неизвесној и занимљивој трци, припала је Сун Јангу из Кине, који је за шест стотинки био спорији од победника. Бронзу је освојио Немац Пол Бидерман, који је трку завршио за минут, 45 секунди и 38 стотинки.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Пала још три светска рекорда на СП у Казању

Трећег дана пливачких такмичења на првенству света у воденим спортовима у Казању постигнута су још три светска рекорда.

Американка Кејти Ледецки поправила је сопствени светски рекорд на 1.500 метара слободно, који сада износи 15:25.48 минута, а у конкуренцији пливача два пута је оборен рекорд на 50 метара прсним стилом.

Прво је у преподневним квалификацијама Јужноафриканац Камерон Ван дер Бург поправио досадашњи сопствени рекорд резултатом 26.62 секунди, да би поподне у полуфиналу Британац Адам Пити препливао ту деоницу у времену новог рекорда - 26.42, па је сада власник светског рекорда и на 50 и на 100 метара прсно.

Данас су медаље освојили следећи такмичари:

Жене, 100 метара леђно:

1. Емили Сибом (Аустралија) 58.26

2. Медисон Вилсон (Аустралија) 58.75

3. Мије Нилсен (Данска) 58.86

Жене, 1.500 метара слободно:

1. Кејти Ледецки (САД) 15:25.48 - светски рекорд

2. Лорин Бојл (Нови Зеланд) 15:40.14

3. Богларка Капаш (Мађарска) 15:47.09

Жене, 100 метара прсно:

1. Јулија Јефимова (Русија) 1:05.66

2. Рута Мејлутите (Литванија) 1:06.36

3. Алија Еткинсон (Јамајка) 1:06.42

Мушкарци, 200 метара слободно:

1. Џејмс Гај (В.Британија) 1:45.14

2. Јанг Сун (Кина) 1:45.20

3. Паул Бидерман (Немачка) 1:45.38

Мушкарци, 100 метара леђно:

1. Мичел Ларкин (Аустралија) 52.40

2. Камиј Лакур (Француска) 52.48

3. Метју Гриверс (САД) 52.66

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

nadimak
nije pol nego paul biderman
007
a od malopre iu FINALU eto šta znači vrhunski trener kao što je SEBASTIJAN HIGL . napred do medalje i penzije sportske ČABA MAJSTORE.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.