Почетна / Микс / Пливање

Стјепановић: Нећу у Будимпешту као туриста, свадба је приоритет

Покушаћу да се добро спремим за планетарни шампионат у Мађарској – каже најбољи српски пливач
ФОТО: Н. Неговановић

Бурну и напорну пливачку годину иза себе има Велимир Стјепановић. Најбољи српски пливач освојио је сребрну медаљу на 200 слободно на Европском првенству у Лондону средином маја.

Три месеца касније на Олимпијским играма у Рију није успео да уђе у финале у истој дисциплини. Пласман на 13. место било је велико разочарење за двоструког европског шампиона из Берлина 2014. године и учесника одлучујуће трке на 200 делфин на Играма у Лондону 2012. године.

Од тренутка када је завршио такмичење у Бразилу, 23 – годишњи ас више није скочио у базен.

Одмарам више од два месеца. Требала ми је та пауза после изузетно великих изазова. Баш ми прија. Опустио сам се максимално. Разбистрио сам главу – каже Стјепановић.

Пре два дана, Веља је кренуо у теретану, за следећу недељу је планирано да уђе у воду.

Биће то на неки начин нови почетак. Прво ћу кренути лагано, а онда све јаче. Прву проверу после Рија имаћу на Првенству Србије у 25-метарским базенима у Новом Саду почетком децембра – истакао је члан Партизана.

Учинак у Бразилу није био такав да би задовољио Велимирове амбиције.

Желео сам најмање да дођем до финала. Стално говорим да је у одлучујућој трци све могуће. Да сам пливао оно што сам планирао ни медаља не би била далеко. У том полуфиналу нисам био на потребном нивоу. Најтеже ми је пало што нисам пливао ни близу најбољег резултата сезоне. Било је ту и неких субјективниох проблема о којима не бих да причам. Разочарање је било велико. Међутим, после неког времена то лагано пролази. Десило се то што се десило и морам да кренем даље. Надам се да ће бити још много великих такмичења испред мене.

Одмах после Рија питали смо Велимира да ли планира нешто да мења у стручном тиму. Наш ас од почетка каријере ради са британским стручњаком Крисом Тајдијем. У Бразилу није имао конкретан одговор. Ни два месеца касније, ситуација по овом питању није потпуно јасна.

Причаћемо о свему кад дођем у Србију – загонетно је рекао Стјепановић.

Велимир неће учествовати на Светском првенству у малим базенима у канадском Виндзору почетком децембру. Следеће велико такмичење је планетарни шампионат у Будимпешти 2017. године.

Желим да пливам у Мађарској, али само под условом да будем максимално спреман. Мој циљ је увек да се борим за највиши пласман. Нећу да идем у Будимпешту као туриста. Да ли ћу успети добро да се припремим зависи од много фактора. Много тога је још недефинисано, а одавно нисам био у таквој ситуацији. Најважније је да поново кренем да пливам. Видећемо докле ћу да догурам – изјавио је Стјепановић.

Стјепановић ће се средином јануара следеће године оженити са дугогодишњом девојком Џесиком.

Има много ствари које треба да завршимо око тог важног догађаја. Тренутно ми је то на првом месту. Што се пливања тиче, сигурно ћу после свадбе, због меденог месеца направити две недеље паузе. После тога крећем са озбиљним радом – каже Стјепановић.

У години на измаку Стјепановић има 13. резултат на 200 слободно на светским листама. Штоперицу је зауставио на 1:46,04 и то у полуфиналу Европског првенства у Лондону.

Убедљиво најбољи је Кинез Сун Јанг, који је са 1:44,63 једини ишао испод 1:45 минута. Велимиров најбољи резултат и државни рекорд је 1:45,78 и остварио га је у финалу Европског првенства у Берлину 2014. године, кад је освојио златну медаљу. 

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.