Почетна / Микс / Пливање

Сјестрем освојила још једно злато, Лили Кинг оборила светски рекорд на 50 прсно

Лакур поново одбранио титулу на 50 метара леђно, Мађарска пливачица Катинка Хосу одбранила титулу шампионке света на 400 метара мешовитим стилом, два злата за америчке штафете
ФОТО: Ројтерс

Шведска пливачица Сара Сјестрем освојила је своју трећу златну медаљу на Светском првенству у Будимпешти, пошто је била најбржа у финалу трке на 50 метара слободним стилом.

Сјестрем је финале препливала за 23 секунде и 69 секунди, што је само две стотинке спорије у односу на светски рекорд који је поставила јуче у полуфиналу.

Она је светска рекордерка у дисциплинама 50 метара слободно, 100 метара слободно, 50 метара делфин и 100 метара делфин.

Сребро је освојила Холанђанка Раноми Кромовиђојо с временом 23 секунде и 85 стотинки. Њој је то треће сребрно на шампионату у Будумпешти.

Бронзана медаља отишла је у руке Американки Симон Мануел која је деоницу препливала за 23 секунде и 97 стотинки.

Америчка пливачица Лили Кинг освојила је златну медаљу у дисциплини 50 метара прсним стилом уз нови светски рекорд - 29 секунди и 40 стотинки.

Кинг је оборила рекорд Руте Меилутите од 29,48 секунди, који је Литванка поставила 2013. године у Барселони.

Њој је то треће злато у Будимпешти, пошто је претходно освојила најсјајније одличје на 100 метара прсно и у мештовитој штафети 4x100 метара мешовитим стилом.

Сребрну медаљу освојила је Рускиња Јулија Ефимова која је трку завршила за 29,57 секунди, док је бронза отишла у руке Кејти Мејли из САД с резултатом 29,99 секунди.

Француски пливач Камил Лакур одбранио је титулу шампиона света у дисциплини 50 метара леђним стилом, пошто је био најбржи на Светском првенству у Будимпешти.

Лакуру је ово трећа узастопна титула шампиона света на 50 метара леђно.

Он је финале препливао за 24 секунде и 35 секунди.

Сребрну медаљу освојио је Јапанац Јунија Кога (24,51 секунда), док је бронза припала Американцу Мету Гриверсу (24,56).

Мађарска пливачица Катинка Хосу одбранила је титулу шампионке света у трци на 400 метара мешовитим стилом, пошто је убедљиво тријумфовала на Светском првенству у Будимпешти.

Домаћа пливачица и велика звезда мађарског пливања је до другог злата на шампионату у Будимпешти стигла резултатом четири минута, 29 секунди и 33 секунди.

Она је пре злата на 400 метара мешовито најсјајније одличје освојила и у дупло краћој дисциплини, као и сребро на 200 метара леђно и бронзану медаљу на 200 метара делфин.

Шпанска пливачица Миреја Белмонте је, после злата на 200 метара делфин стилом, стигла до сребра на 400 мешовито. Она је данашње финале препливала за 4:32,17.

Бронзану медаљу освојила Канађанка Синди Пикрам (4:32,88).

У мушкој конкуренцији у истој дисциплини златна медаља је отишла у руке америчког пливача Чеиза Кеилиша. Кеилиш, који је светски првак и на 200 метара мешовито, данашње финале је препливао за четири минута, пет секунди и 90 стотинки.

Сребрна медаља припала је Мађару Давиду Верасту (4:08,38), док бронзу је освојио јапански пливач Даија Сето из (4:09,14).

Италијански пливач Грегорио Палтриниери освојио је златну медаљу у трци на 1.500 метара слободним стилом на Светском првенству у Будимпешти.

Палтриниери је финалну трку препливао за 14 минута, 35 секунди и 85 стотинки.

Италијан је на шампионату света у Будимпешти освојио и бронзану медаљу на 800 метара слободно.

Сребрну медаљу освојио је Украјинац Михаило Романчук (14:37,14), а бронзу аустралијски пливач Мек Хортон (14:47,70).

Америчке пливачице освојиле су златну медаљу у штафети 4x100 метара мештовитим стилом на Светском првенству у Будимпешти, уз нови светски рекорд.

Штафета САД, у саставу Кетлин Бејкер, Лили Кинг, Келси Ворел и Симон Мануел, трку је завршила за три минута, 51 секунду и 55 стотинки.

Оне су обориле рекорд америчке штафете постављен на Олимпијским играма у Лондону 2012. године (3:52,05).

Сребрну медаљу освојила је штафета Русије (3:53,38), док је бронзана припала пливачицама Аустралије (3:54,29).

Америчка мушка штафета у дисциплини 4x100 метара мешовитим стилом освојила је златну медаљу на Светком првенству у Будимпешти.

Мет Гриверс, Кевин Кордес, Кејлеб Дресел и Нејтан Адријан су злато освојили резултатом три минута, 27 секунди и 91 стотинку.

Дреселу је данашња медаља седмо златно одличје које је освојио у Будимпешти и он се тако по броју освојених злата на светским шампионатима изједначио са легендарним Мајклом Фелпсом.

Сребрна медаља отишла је у руке штафете Велике Британије (3:28,95). Британци су до медаље стигли највише захваљујући Адаму Питију који је у другој измени довео своју штафету са осмог до првог места. Бронза је припала шрафети Русије (3:29,76).

Финале штафете 4x100 метара мешовито у мушкој конкуренцији уједно је била и последња трка на Светском првенсвту у Будимпешти.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.