Почетна / Микс / Пливање

Олимпијски комитет Србије даће коментар после разговора са пливачем

Пливачки савез Србије је обавестио Олимпијски комитет Србије да је спортиста Себастијан Сабо у току прошле недеље званично мејлом исказао жељу да настави да се у будућности такмичи за Мађарску
ФОТО: Н. Неговановић

Олимпијски комитет Србије је поводом вести у Спортском журналу о плановима Себастијана Саба да каријеру настави под заставом Мађарске реаговао јуче саопштењем које у целини преносимо.

"Олимпијски комитет Србије прати спортске резултате које остварује пливач Себастијан Сабо и који је остваривањем А олимпијске норме на Отвореном првенству у Дебрецину у дисциплини 100 метара делфин стилом по први остварио критеријум за боравак у олимпијском програму Токио 2020.

С обзиром да је спортиста Себастијан Сабо после испливаног резултата ушао у програм финансирања од стране Олимпијског комитета Србије, у складу са достављеним програмом припрема и такмичења, а после консултација са Пливачким савезом Србије, договорено је да се Себастијанов програм у потпуности финансира како би несметано могао да се припрема за што бољи наступ на Олимпијским играма у Токију 2020. године.

Пливачки савез Србије је обавестио Олимпијски комитет Србије да је спортиста Себастијан Сабо у току прошле недеље званично мејлом исказао жељу да настави да се у будућности такмичи за Мађарску. Олимпијски комитет Србије је у контакту са Себастијановим тренером и са Пливачким савезом Србије, а са спортистом и његовим тренером у наредним данима ће бити организован састанак на којем ће у директном разговору представници ОКС бити упознати са плановима Саба. После састанка и разговора са спортистом ОКС ће бити у позицији да да даљи коментар на ову тему."

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Jovana
Naravno da nikoga ne treba sprečavati da živi svoj život kako želi i da ide tamo gde misli da mu je bolje, ali mu ne treba to ni olakšavati. Uostalom, nisu ni Mađari nama izlazili u susret kad je Nataša Janić htela da (ponovo) menja državljanstvo. Jednostavno, da se ispoštuje formalna procedura kakva god da je, i to je to.
Pekos
Treba da mu dozvolimo !!! Koliko je obrazovanih otišlo odavde, pa se niko ne pita, a što smo ulagali u njih? Koliko vas u Srbiji ima mađarsko državljanstvo da biste mogli lako ići po Evropi? Koliko naših sportista ima austrijsko i druga državljanstva da bi lakše putovali? Napomena: nisam Mađar, odavde sam!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.