Почетна / Микс / Пливање

ЗВЕЗДА ЈЕ РОЂЕНА - Три нова злата за Дресела уз светски рекорд мешовите штафете САД

Након јучерашњег светског рекорда у полуфиналу, 17-годишња Американка Реган Смит данас је испливала друго најбрже време у историји на 200 метара леђно и тако стигла до злата
ФОТО: Бета/АП

Амерички пливач Кејлеб Дресел освојио је данас још три златне медаље на Светском првенству у Јужној Кореји - на 50 метара слободно, 100 метара делфин и у мешовитој штафети 4x100 слободно.

Кејлеб је најпре освојио злато у најбржој пливачкој дисциплини, на 50 метара слободно испливавши ту деоницу за 21,04 секунде. Ово је уједно и нови рекорд светских првенстава.

Бразилац Бруно Фратус и Грк Кристијан Гколомев "поделили" су сребро пошто су до циља стигли за 21,45 секунди.

Сјајни Американац је само 34 минута касније славио и на 100 метара делфин и тако стигао до петог најсјајнијег, а укупно шестог одличја у Гванђуу. Он је ту трку завршио за 49,66 секунди.

Рус Андреј Минаков је освојио сребро (50,83), а Јужноафриканац Чад ле Крос бронзану медаљу (51,16).  

Дресел је данашњим победама у ове две дисциплине одбранио злата освојена пре две године у Будимпешти.

На крају, Дресел је био део мешовите штафете која је поставила нови светски рекорд и освојила злато. Тим САД у саставу Дресел, Зак Епл, Мелори Комерфорд и Симон Мануел је штоперицу зауставио након 3:19,40.

Дресел сада има шест освојених злата и једно сребро на шампионату, а сутра би тој колекцији могао да дода још једно одличје пошто ће бити део штафете 4x100 мешовито.

Сребро у мешовитој штафети освојила је Аустралије, а бронзу тим Француске.

Швеђанка Сара Сјестрем освојила је треће узастопно злато на 50 метара делфин пошто је финале испливала за 25,02 секунде и иза себе оставила Холанђанку Раноми Кромовиђојо и Египћанку Фариду Осман.

Након јучерашњег светског рекорда у полуфиналу, 17-годишња Американка Реган Смит данас је испливала друго најбрже време у историји на 200 метара леђно и тако стигла до злата. Она је трку завршила за два минута и 3,69 секунди.

Још једно злато Америци донела је Кејти Ледецки која је тријумфовала у трци на 800 метара и тако продужила своју "владавину" у овој дисциплини пошто јој је ово четврто узастопно светско злато. Она је стазу прешла за осам минута и 13,58 секунди.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.