Почетна / Микс / Стрељаштво

Микец први на ранг-листи Европске стрељачке конфедерације

Како је данас саопштио Стрељачки савез, међу најбољих 10 на континенталним листама за ову годину налази се још двоје српских стрелаца, Миленко Себић је трећи на листи за малокалибарску пушку (тростав), а Андреа Арсовић је 10. у истој дисциплини у женској конкуренцији
ФОТО: И. Веселинов

Репрезентативац Србије у стрељаштву Дамир Микец први је на ранг-листи Европске стрељачке конфедерације за ваздушни пиштољ за 2021. годину.

Како је данас саопштио Стрељачки савез, међу најбољих 10 на континенталним листама за ову годину налази се још двоје српских стрелаца, Миленко Себић је трећи на листи за малокалибарску пушку (тростав), а Андреа Арсовић је 10. у истој дисциплини у женској конкуренцији.

Европска стрељачка конфедерација (ЕСК) је у септембру објавила листе за ову годину пошто до краја године неће бити такмичења која се бодују за рангирање.

ЕСК је раније имала свој систем бодовања за листе, а ове сезоне је променила критеријуме. Листе ће се објављивати једном годишње и базиране су на годишњим листама Светске стрељачке федерације (ИССФ) у олимпијским појединачним дисциплинама. Најбоље пласрани Европљанин у рангирању ИССФ заузеће прво место на европској листи.

Ранг-листе које је ИССФ објавила почетком августа, после Олимпијских игара, су коначне за ову годину. У претходна два месеца није било такмичења која би донела промене. Микец, освајач сребрних медаља ваздушним пиштољем на Олимпијским играма и Светском купу у Осијеку други је на светској листи, иза олимпијског првака Иранца Џавада Форугија.

Освајач бронзане медаље у Токију Себић је пети на листи за тростав, а Арсовић, осмопласирана у троставу на Олимпијским играма је на 13. позицији у рангирању ИССФ.

На листама ЕСК, Зорана Аруновић је на 12. позицији на листи за малокалибарски пиштољ, а на 16. месту у рангирању за ваздушни пиштољ.  Арсовић је 18. Европљанка на листи за ваздушну пушку. Исту позицију држи Јасмина Миловановић МК спорт пиштољем, а Себић је на 19. месту за ваздушну пушку.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.