Почетна / Микс / Стрељаштво

Стрелцу Дамиру Микецу сребро на првенству Европе у Бакуу, Гргић четврти, тим се позлатио

Микецу је ово пета медаља у каријери на првенствима Европе, али прва у малом калибру
ФОТО: Н. Неговановић

Репрезентација Србије у саставу Дамир Микец, Димитрије Гргић и Душко Петров освојила је златну медаљу на Европском првенству малокалибарским оружјем у Бакуу, док је Микец у појединачној конкуренцији освојио сребрну медаљу.

Српски стрелци су у финалу малокалибарским пиштољем по први пут дошли до златне медаље на европским првенствима.

Дамир Микец освојио је сребрну медаљу на првенству Европе у Бакуу у гађању малокалибарским пиштољем на 50 метара. Микецу је ово пета медаља у каријери на првенствима Европе, али прва у малом калибру.

- Добро сам почео, али испао сам потом из ритма, везао две седмице. Међутим, средином финала сам се вратио на добар пут. Кликнуло ми је у глави да се ослободим, кренем храбрије и са две јаке десетке сам се вратио у игру и до краја водио лавовску борбу у узбудљивом финалу. После двобоj са Димитријем Гргићем напао сам и злато. Нисам сјајно завршио, за разлику од Коростилова, који је блистао, али презадовољан сам. Комплетирао сам колекцију. После европског сребра ваздушним стигла је и иста медаља малокалибарским пиштољем слободног избора - рекао је Микец после финала.

Димитрију Гргићу је одличје измакло за три круга, био је четврти иза Летонца Лауриса Страутманиса. Злато је освојио Украјинац Павло Коростилов.

- На састанку пред такмичење екипи пиштољем сам рекао да, као и на наредним такмичењима, вреде за медаљу, али и да су сазрели да освоје злато. Очекивали смо двојицу стрелаца у финалу, успели смо да дођемо и до још једне медаље, морамо да будемо задовољни - рекао је спортски директор репрезентације Срећко Пејовић.

Наши стрелци у Бакуу

Сениори

Пушка (тростав 3 пута 40 метака и  60 метака лежећи), сениори: Милутин Стефановић, Стеван Плетикосић (обојица „Чика Мата”, Крагујевац), Миленко Себић (Црвена звезда)

Пушка (тростав 3 пута 20 метака и  60 метака лежећи), сениорке: Ивана Анђушић Максимовић (Академија „Максимовић”), Андреа Арсовић (Партизан), Драгана Тодоровић (Нови Београд Ушће)

Пиштољ слободног избора, сениори: Димитрије Гргић (Академац, Београд), Дамир Микец (Полицајац, Београд), Душко Петров („Алекса Дејовић”, Ужице)

Спортски пиштољ сениорке: Зорана Аруновић (Црвена звезда), Бобана Величковић (Бор 030), Јасмина Миловановић (Смедерево).

Јуниори

Пушка (тростав 3 пута 40 метака и 60 метака лежећи), јуниори: Лазар Ковачевић (Јагодина 92), Стеван Јовановић („Чика Мата”, Крагујевац), Вељко Илић (Смедерево).

Пушка (тростав 3 пута 20 метака и  60 метака лежећи), јуниорке: Милица Бабић (Победник, Београд), Сања Вукашиновић (Нови Сад 1790), Невена Армуш („Чика Мата”, Крагујевац).

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.