Почетна / Микс / Стрељаштво

Бобана ​Момчиловић Величковић првакиња Европе у стрељаштву

У конкуренцији 64 такмичарке, Зорана Аруновић је заузела 18. место са 571 кругом, а Јасмина Миловановић 33. место са 566 кругова
ФОТО: serbianshooting.rs

Репрезентативка Србије у стрељаштву Бобана Момчиловић Величковић освојила је данас златну медаљу пиштољем на Европском првенству ваздушним оружјем у Вроцлаву.

Она је у финалу победила резултатом 236,4 кругова, скоро четири више од другопласиране Швајцаркиње Хајди Дитхелм Гербер.

Бронзану медаљу освојила је Гркиња Ана Коракаки са 213,6 кругова.

То је трећа европска титула за Момчиловић Величковић, након 2010. и 2012. године. У квалификацијама је заузела шесто место са 575 кругова.

У конкуренцији 64 такмичарке, Зорана Аруновић је заузела 18. место са 571 кругом, а Јасмина Миловановић 33. место са 566 кругова.

- Нисам могла да пожелим бољи начин да завршим први део каријере. У Вроцлав сам дошла са амбицијом да уђем у финале, јер сам вредела за тај успех, а кад се стигне до финала ни медаља није далеко. Овај пут сам у финалу урадила све како треба и окитила се титулом - навела је Момчиловић Величковић.

Обе српске екипе пиштољем су избориле пласман у други круг квалификација, који је, као и мечеви за медаље, на програму у недељу. Сениорке су биле трећепласиране, а сениори четвртопласирани на основу резултата у данашњим појединачним квалификацијама.

Микс парови Србије су у првој фази квалификација постигли идентичан резултат -  624,2 круга. Екипа Србија 1 (Андреа Арсовић/Лазар Ковачевић) је због боље последње серије освојила 20. место, а друга екипа Србије (Сања Вукашиновић/Милутин Стефановић) заузела је 21. место.

Микец шести пиштољем на Европском првенству

Репрезентативац Србије у стрељаштву Дамир Микец заузео је данас шесто место пиштољем на Европском првенству ваздушним оружјем у Вроцлаву. Микец је остварио резултат од 158,9 кругова.

- Квалификације сам одлично обавио. Успео сам да превазиђем пад који сам имао средином основног дела и обезбедим финале. Међутим, у финалу нисам на време ушао у прави ритам. Ипак, и поред тога био сам у игри за медаље, све до овог последњег хица, 'деветке', која ме је избацила из трке. Биће ми ово наук за нова финала - рекао је Микец, пренео је Стрељачки савез.

Златну медаљу освојио је Артем Черноусов из Русије са 241,2 круга, сребро је освојио Италијан Паоло Мона са 239,6, а бронзу Исмаил Келеш из Турске са 218,3 кругова.

У мушкој конкуренцији Димитрије Гргић је заузео 12. а Душко Петров 50. позицију у конкуренцији 83 стрелца.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.