Почетна / Микс / Стрељаштво

Стрелишта у Србији поново оживела

Данас пре подне, на 50-метарском стрелишту радили су репрезентативци Андреа Арсовић и Миленко Себић, заједно са неколико младих такмичарки "Полицајца"
ФОТО: ССС

Српски стрелци су се, после дуге паузе због ванредног стања, вратили на стрелишта, саопштио је данас Стрељачки савез Србије.

На објектима за малокалибарско оружје - на београдској Царевој ћуприји, у Новом Саду и Крагујевцу почели су да раде репрезентативци и остали стрелци. Постепено се отварају и стрељане за ваздушно оружје, навео је ССС.

Данас пре подне, на 50-метарском стрелишту радили су репрезентативци Андреа Арсовић и Миленко Себић, заједно са неколико младих такмичарки "Полицајца".

На 25-метарском стрелишту за спорт пиштољ вежбале су Зорана Аруновић и Јасмина Миловановић.

- Сви смо протеклих месеци радили у кућним условима, али ништа не може да замени тренинг на стрелишту. Једва сам дочекала да се вратим - рекла је Андреа Арсовић.

Сва сениорска међународна стрељачка такмичења планирана за ово лето су отказана због пандемије корона вируса.

- Неће бити изазова на међународној сцени, али Стрељачки савез Србије је, у складу са новонасталим околностима, променио календар, па су домаћа такмичења планирана за април, мај и јун, померена за период од средине јуна до краја августа - рекао је шеф стручног штаба репрезентације и селектор за пушку Драган Доневић.

- Као што је познато, планирано је да сезона почне средином јуна првим колом Купа Србије - додао је он.

Српски стрелци су до сада изборили шест квота за Олимпијске игре у Токију: Зорана Аруновић, Дамир Микец, Јасмина Миловановић (сви пиштољ), Милутин Стефановић, Сања Вукашиновић и Андреа Арсовић (пушка).

Последње надметање за олимпијске визе је требало да буде Европски квалификациони турнир у Плзењу. Тај турнир је, наравно, отказан, а још није донета одлука на којим такмичењима ће бити расподељене преостале квоте.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.