Почетна / Микс / Веслање

Јевремовић: Српско веслање има квалитет за олимпијску медаљу

Генерални секретар Веслачког савеза Србије Небојша Јевремовић рекао је да се нада да ће веслачка репрезентација на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру имати више од два члана, колико за сада броји
ФОТО: И. Милутиновић

- Циљ свих циљева у овој години су Олимпијске игре у Рију. За сада српско веслање има једну визу, а то је двојац без кормилара који су лане чинили Милош Васић и Ненад Беђик и који су бронзом на Светском првенству у Ожибелеу остварили олимпијску норму - навео је Јевремовић. - Сви у веслачкој организацији верујемо да ће поред двојца још неки чамац бранити боје Србије на 31. летњим олимпијским играма. Крајем маја у Луцерну ће бити одржана Квалификациона регата на којој ћемо наступити у најјачем саставу и с правом се надамо да ће после ње српски веслачки олимпијски тим бројати више од два члана, колико, за сада броји.

Јевремовић је истакао и да се олимпијска медаља намеће као један од приоритета у 2016. години.

- Сигуран сам да имамо квалитет за то. Били смо учесници последњих четири олимпијских игара, међутим још чекамо медаљу од 1984. када су Зоран Панчић и Миле Станулов, бранећи боје тадашње Југославије, освојили бронзу у дубл скулу на Играма у Лос Анђелесу. Ове године смо, сигуран сам, бити изузетно близу да се после 32 године, а при пут као Србија, попнемо на постоље на олимпијским играма.

Кандидати за састав веслачке репрезентације Србије тренутно се припремају за олимпијску сезону, наводи се у саопштењу ВСС.

Предвођени члановима селекторске комисије ВСС Небојшом Илићем и Дејаном Гусловим и тренером репрезентације Александром Ивковићем на припремама у турском Којџегизу се од 11. јануара налазе Милош Васић, Ненад Беђик, Радоје Ђерић, Игор Луцић, Андрија Шљукић, Душан Богичевић, Веселин Савић, Јован Поповић и Никола Стојић. Они ће тамо радити до 8. фебруара.

Ива Обрадовић и Љиљана Јошић, под диригентском палицом тренера репрезентације Саше Мимића, од 14. јануара тренирају у Котору у којем остају до краја овог месеца, док ће се лаки веслачи Милош Станојевић, Петар Јовановић, Марко Јошић и Никола Цвијетић, под патронатом тренера Седрика Тублана, крајем јануара одрадити десетодневне припреме.

Јевремовић је истакао и огромну улогу државе у обезбеђивању услова за припреме репрезентативаца.

- Уговор са Министарством омладине и спорта о финансирању редовног програма потписали смо 11. јануара, а само четири дана касније смо добили прву траншу средстава. Упркос великој кризи у земљи први пут нам је уплата од државе легла овако рано и омогућила да од самог почетка године не размишљамо о финансирању програма припрема.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.