Почетна / Микс / Веслање

Веслачи Васић и Беђик освојили бронзу на ЕП

Српски веслачки двојац без кормилара у саставу Милош Васић и Ненад Беђик освојио је бронзану медаљу на Европском првенству за сениоре у чешким Рачицама
ФОТО: Н. Неговановић

Васић и Беђик остварили су време 6:27,68 и донео десету медаљу Србији на првенствима Европе у двојцу без кормилара.

Нови европски прваци постали су Италијани Лодо и Вићино (6.22.58), освајачи олимпијске бронзе у четверцу без кормилара, док је сребро припало Французима Валентину и Теофилу Онфреју (6:25.96).

- Пресрећни смо што смо после разних пехова у 2016. у овој сезони поново почели да освајамо медаље. После сребра на Светском купу у Београду стигли смо и до европске бронзе у Рачицама. Задовољни смо како смо извеслали финалну трку. Са великим мотивом и самопоуздањем настављамо да радимо још јаче с жељом да будемо још бољи - рекао је Васић, коме је ово треће европско бронзано одличје, друго у двојцу без кормилара са Беђиком (има и бронзу у цетверцу без кормилара из 2012).

Штрокеру двојца Ненаду Беђику бронза у Рачицама је четврта медаља на Европским првенствима. Пре ње освојио је бронзу (2012) и злато (2013) у двојцу са Николом Стојићем и већ поменуту бронзу у истом чамцу са Васићем (2015).

- Подигли смо ниво у односу на Светски куп у Београду, али смо сада имали много јачу конкуренцију. За виши пласман можда нам је недостајао бољи старт јер смо у првих 500 метара заостали за конкуренцијом више него што смо смели, а на овом сегменту ћемо порадити у наредном периоду. Све у свему презадовољни смо што смо се вратили на европско постоље после петог места прошле године у Бранденбургу - истакао је Беђик.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

THE COMSAT ANGELS
Bravo ...Da je sreće više bi pričali i pisali o vama a ne o nekoj tamo jeleni janković koja ne vrijedi ništa.Više valja ta vaša bronza nego Jelena pa da je od zlata.Biće još medalja ,samo napred.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.