Почетна / Микс / Веслање

Београду добио Светско првенство 2023. године, организатори најављују да ће бити најбоље у историји

На гласању побеђен Познањ 110:30. Част и обавеза – каже Небојша Јевремовић, генерални секретар ВСС. У главном граду и Светски куп 2022. године
ФОТО: Н. Неговановић

После освајања олимпијске квоте за Токио, за српско веслање стиже још једна лепа вест из Линца.

На конгресу Светске веслачке федерације (ФИСА) Веслачком савезу Србије (ВСС) поверена је организација Светског првенства у предолимпијској, 2023. години. Такође, наша кућа веслања добила је домаћинство Светског купа 2022.

Београд је најозбиљнијег конкурента за добијање организације планетарног шампионата имао у Познању чија је регатна стаза надалеко чувена. Ипак, наш главни град је на гласању убедљиво победио – 110:30!

Београд је био најозбиљнији кандидат. Направили смо добру кандидатуру, а наша стаза је у свету позната као изванредна. Такође, изнели смо нормалне трошкове за националне савезе. Све је то утицало на коначан избор и убедљиву победу – са задовољством за Спортски журнал каже Небојша Јевремовић, генерални секретар ВСС.

Свесни су у српском савезу колико организација највећег догађаја може да допринесе, не само веслању.

За нас је ово пре свега велика част и обавеза. То ће, нема сумње, да буде највеће светско првенство у историји. Јер, спорт се шири а такмичење у Београду ће да има и карактер квалификационог за Олимпијске игре у Паризу 2024. Такође, то је и подстицај за развој спорта у Србији, и верујемо да уз помоћ града и државе Ада да постане национални центар за веслачке спортове.

Нема сумње да ће бројке са недавно завршеног СП у Линцу, за четири године у Београду да буду премашене.

У Аустрији је било више од 1.300 такмичара, више од 2.000 учесника, и неколико хиљада гледалаца из иностранства.

Увертира за Светско првенство биће Светски куп 2022, такође на Савском језеру.

Светски куп ће да буде тест такмичење за оно што долази годину дана касније. До сада смо три пута организовали ово такмичење, и сада смо то желели без обзира на одлуку о домаћинству светског првенства – закључио је Небојша Јеремић уз ког су, као чланови делегације ВСС у Линцу били Виктор Николић, Никола Стојић, те Кристина и Ивана Влаховић.

Светско првенство 2023. године биће прво које се одржава у Београду, односно Србији. Веслачки савез Србије и главни град су 2014. угостили најбоље веслаче Европе.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.