Почетна / Микс / Зимски спортови

Готов Балкан куп у нордијском скијању, победа Ање Илић

„Ове године победила сам саму себе. Пресрећна сам, ово је сан сваког детета на Балкану које почне да тренира нордијско скијања. Пре свега сам себи доказала да вредим и да радим праву ствар, након дешавања око Олимпијских игара у Пекингу била сам јако пољуљана а овај резултат, освојени Балкан куп, је оно сто нам је свима у нордијском спорту требало“, рекла је Ања Илић

Тркама претходног викенда које су одржане у турском Болу Гередеу завршена је сезона у нордијском скијању.

Била су то последња два такмичења у оквиру Балкан купа који је, у конкуренцији жена, припао најбољој српској такмичарки, Ањи Илић.

Она је у Турској наступила само другог такмичарског дана, у трци на 5км слободним стилом, где је заузела пето место у најјачој конкуренцији ове сезоне у Балкан купу.

На прва два места код жена пласирале су се сјајне Естонке, сестре Кеиди и Каиди Касику.

Заостатак Ање Илић за првопласираном Кеиди Касику, која спада у елитну групу светских јуниоки, био је 1м и 40сек.

Довољно да са нових 45 поена у такмичењу Балкан купа Ања Илић потврди убедљиво прво место у генералном пласману овога такмичења.

Током сезоне сакупила је 840 поена, далеко више од Бугарке Калине Недиалкове (480 поена), која је била друга и Румунке Тимее Лоринц (400), која се нашла на трећем месту Балкан купа на крају ове сезоне.

Ове године победила сам саму себе. Пресрећна сам, ово је сан сваког детета на Балкану које почне да тренира нордијско скијања. Пре свега сам себи доказала да вредим и да радим праву ствар, након дешавања око Олимпијских игара у Пекингу била сам јако пољуљана а овај резултат, освојени Балкан куп, је оно сто нам је свима у нордијском спорту требало“, рекла је Ања Илић.

Код мушкараца најбољи је био Данијел Пешков из Бугарске а преостала два места на подијуму у генералном пласману припала су Румунима, Флорин Долхаску је био други а Паул Папене трећи.

Иначе, на тркама у Турској оба дана доминирали су Румуни, Долхаскуу је припала прва а Папенеу друга трка на 10км.

Ипак то им није било довољно да са трона скину бугарског нордијца Данијела Пешкова који је у Болу Гередеу био једном трећи, сасвим довољно да освоји Балкан куп за сезону 21/22.

И по мишљењу селеторке нордијске репрезентације Србије, Мине Илић, сезона је била успешна. Круна доброг рада била је победа у генералном пласману Балкан купа.

Поносна сам на Ању, начин на који је превазишла одлуку о неодласку на Олипијске игре у Пекинг и што је сву снагу, физичку и менталну, усмерила ка овом циљу могу само велики спортисти и људи. Свима је показала оно сто смо ми причали и пре сезоне, а то је да после дужег времена имамо нордијског такмичара који нам може донети добар резултат. Ово је сигурно резултат који даје ветар у леђа и подстрек да радимо још више. Следи нам сада дуга и заслужена пауза а што се мене тиче већ сам кренула са плановима за следећу сезону. Светски куп и Светско Првенство у Словенији, на Планици, као и одбрана титуле у Балкан купу сигурно су приоритети за наредни период”, речи су селекторке Мине Илић.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.